Τελευταία Παράκληση της Παναγίας στην Μαυρομάτα Αγράφων


Γράφτηκε από τον/την Ευρυτανικό Βήμα. 14/08 21:37

agrafa 2

Στην ιστορική Μαυρομάτα του Δήμου Αγράφων, ολοκλήρωσε τον λειτουργικό κύκλο των λατρευτικών εκδηλώσεων της μεγίστης Θεομητορικής Εορτής της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καρπενησίου.

Ο κ. Γεώργιος την Τρίτη 13 Αυγούστου 2019, χοροστάτησε στην τελευταία Παράκληση στον Ιερό Ναό της Κοιμήσεως Θεοτόκου Μαυρομάτας, σε ένα χωριό με λιγοστούς κατοίκους, οι οποίοι υποδέχθηκαν με πολύ θέρμη τον Σεπτό Ποιμενάρχη τους.

Κατά τη διάρκεια της Παρακλήσεως που ετέλεσε ο Αρχιερατικός Επίτροπος της περιοχής και εφημέριος του χωριού, π. Ευάγγελος Φεγγούλης, ο Σεβασμιώτατος στην ομιλία του αναφέρθηκε στο πανσεβάσμιο πρόσωπο της Υπεραγίας Θεοτόκου και τη θέση Της στην Σωτηρία του ανθρωπίνου γένους, καθώς επίσης και περί του ταπεινού φρονήματος και την υπακοή Της στο Θείο Θέλημα, αναπτύσσοντας παράλληλα ωφέλιμους και πνευματικούς λόγους προς τους παρισταμένους ευσεβείς Χριστιανούς.

Στο τέλος προσφέρθηκε κέρασμα στον αύλιο χώρο της Παναγίας, και ακολούθησε συζήτηση με πολλά και ενδιαφέροντα θέματα.

agrafa 1

agrafa 1

Εμφανίσεις: 337

Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]grΠηγή

Απάντηση