Πώς εορτάστηκε η Κοίμηση της Θεοτόκου στο Κεσενγκέι – Νάντι Κένυας (ΦΩΤΟ)


Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 19/08 12:37

kenia 3

Του Σεβ. Μητροπολίτη Ναΐρόμπης κ. Μακαρίου


Ήταν ακόμα μια ευλογημένη μέρα, γιατί και σήμερα αξιωθήκαμε με τη χάρη του Θεού και τις πρεσβείες της Υπεραγίας Θεοτόκου να γιορτάσουμε την Κοίμηση Της στον εορτάζοντα μεγαλοπρεπή ναό της σε μακρινή περιοχή της Κένυας.

Εδώ, πριν μερικά χρόνια, ήταν κυριολεκτικά ένας τόπος άγριος, με φίδια και κάθε είδους ζώα, αφού υπήρχαν μόνο θάμνοι και άγρια βλάστηση.

Όμως, με την αγάπη και τη στήριξη που απλόχερα πρόσφεραν μερικοί φίλοι της εξωτερικής ιεραποστολής μπορέσαμε να κτίσουμε πρώτα το πρότυπο αυτό Γυμνάσιο και στη συνέχεια τον όμορφο ναό, αφιερωμένο στην Κοίμηση της Υπεραγίας Θεοτόκου.

Λειτουργήσαμε με είκοσι περίπου ιερείς από διάφορες περιοχές και φυλές και στη θεία λειτουργία συμμετείχαν Ορθόδοξες γυναίκες που ήταν εκεί, αφού παρακολουθούσαν τριήμερο συνέδριο ορθόδοξης πνευματικότητας.

Ομιλητές ήταν πέντε Ορθόδοξες μητέρες, ανάμεσά τους και δύο πρεσβυτέρες από την Αμερική που αυτές τις μέρες προσφέρουν εθελοντικά τις υπηρεσίες τους.

Κατά τη διάρκεια της ευχαριστηριακής αυτής συνάξεως, ο Σεβασμιώτατος κ. Μακάριος χειροτόνησε έναν διάκονο και έναν ιερέα, δίνοντας το όνομα Συμεών και Εφραίμ, αντιστοίχως.

Κατά την εναρκτήρια τελετή μέσα στον ναό, ο Σεβασμιώτατος μετέφερε τις ευχές της Α.Θ.Μ. του Πάπα και Πατριάρχη Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής Θεοδώρου του Β΄.

Μίλησε για τη σπουδαιότητα της εορτής της Κοίμησης της Θεοτόκου και τόνισε τον ρόλο της Αειρπαρθένου Μαρίας, φέροντας στον κόσμο τον μονογενή Υιό Της για τη σωτηρία του κόσμου.

Τόνισε, ιδιαίτερα, τη συμβολή των Ορθοδόξων Γυναικών στην Αφρική που κάτω από αντίξοες συνθήκες στηρίζουν και εργάζονται ανιδιοτελώς για την προαγωγή και ανάπτυξη της Ορθοδοξίας με τους κόπους, την αγάπη τους και την αφοσίωσή τους.

Εξέφρασε τις ευχαριστίες του για την πολύτιμη προσφορά τους στην όλη πορεία της Ορθοδοξίας στην Κένυα.

Έδωσε ως ενθύμιο ένα καλαίσθητο τόμο στα Αγγλικά που περιείχε βίους και θαύματα αγίων γυναικών της Εκκλησίας μας, μαζί μ’ ένα απλό σταυρό.

Στο τέλος, γευμάτισαν όλοι μαζί και τραγούδησαν εκκλησιαστικούς ύμνους και πνευματικές μελωδίες με τις δυνατές γλυκύτατες φωνές τους. Το πνευματικό αυτό συμπόσιο συνεχίστηκε μέχρι την Κυριακή.

kenia 1

kenia 1

kenia 1

kenia 1

kenia 1

kenia 1

kenia 1

kenia 1

kenia 1

kenia 1

kenia 1

kenia 1

kenia 1

kenia 1

kenia 1

kenia 1

kenia 1

kenia 1Πηγή

Απάντηση