Σε ρυθμούς Μουντομπάσκετ η εθνική
Η «επίσημη αγαπημένη» πραγματοποίησε την πρώτη της προπόνηση επί κινεζικού εδάφους ενόψει του αυριανού φιλικού (24/08, 15:00) στο Σουτσόου με την Ιορδανία.Η Εθνική μας ομάδα αρχίζει σιγά – σιγά να μπαίνει σε ρυθμούς Παγκοσμίου Κυπέλλου.
Όπως αναφέρει το basket.gr, οι παίκτες του Θανάση Σκουρτόπουλου πραγματοποίησαν σήμερα την πρώτη τους προπόνηση, αφότου ξεκουράστηκαν από το πολύωρο ταξίδι μέχρι το Σουτσόου, και ουσιαστικά προετοιμάζονται για την πρεμιέρα του τουρνουά «Atlas»,όπου το Σάββατο (24/08, 15:00) θα παίξουν με την Ιορδανία.
Στο τουρνουά συμμετέχουν συνολικά οκτώ ομάδες, Ελλάδα, Ιορδανία, Τουρκία, Πουέρτο Ρίκο, Σενεγάλη, Βενεζουέλα, Κίνα και Δομινικανή Δημοκρατία και οι αγώνες διεξάγονται σε δύο γήπεδα, αφού υπάρχει και η Dushu Lake Arena.
«Να είμαστε απόλυτα έτοιμοι και με αυτοσυγκέντρωση»
Ο Θανάσης Σκουρτόπουλος μιλώντας για την πορεία της προετοιμασίας τόνισε πως «ήταν εξ αρχής στόχευση να έρθουμε στην Κίνα νωρίτερα και να δώσουμε εδώ τους τελευταίους αγώνες προετοιμασίας, κάτι που κάνουν οι περισσότερες ομάδες εξάλλου. Υπάρχουν σημαντικές διαφορές στις οποίες πρέπει όλοι μα κυρίως οι αθλητές να συνηθίσουμε με ομαλό τρόπο, ώστε πλησιάζοντας προς τα επίσημα παιχνίδια να έχουν λυθεί όλα τα θέματα προσαρμογής και να υπάρχει απόλυτη ετοιμότητα και αυτοσυγκέντρωση για τον στόχο.
Έχουμε δουλέψει μέχρι τώρα σε προπονήσεις και μια σειρά αγώνων, με αυξανόμενη ένταση στην δυναμική τους και εδώ θα κάνουμε τις τελικές δοκιμές, ουσιαστικά θα γίνει το οριστικό μοντάρισμα. Εννοείται ότι σε αυτό θα θέλαμε να είναι παρών και ο Κώστας Σλούκας, όπως όμως εννοείται ότι ποτέ δεν θα ρισκάραμε την υγεία αθλητή, οπότε μακάρι ο Κώστας να προλάβει να γίνει τελείως καλά και να τον υποδεχτούμε εδώ έστω για τα επίσημα παιχνίδια.
Ήδη μιλήσαμε λίγο με τα παιδιά για να γίνει συνείδηση όλων ότι έχουμε μπει στην τελική ευθεία, αν και με παίκτες τέτοιου επιπέδου, τόσων παραστάσεων και τόσο επαγγελματίες δεν χρειάζεται να μιλάμε πολύ για τα αυτονόητα.
Η δουλειά γίνεται όπως την έχουμε σχεδιάσει εδώ και σχεδόν έναν μήνα και έτσι θέλουμε να φτάσουμε μέχρι το τέλος και να μπούμε έτοιμοι στους αγώνες όπου θα διεκδικήσουμε τους στόχους μας».Πηγή

Απάντηση