Ανησυχία από τον Πάπα Φραγκίσκο για τις πυρκαγιές του Αμαζονίου
ΚΟΣΜΟΣ15:50 25.08.2019(ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ 15:52 25.08.2019) Λήψη σύντομου urlΟ προκαθήμενος της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας, εξέφρασε την ανησυχία του την Κυριακή για τις συνεχιζόμενες πυρκαγιές στο τροπικό δάσος του Αμαζονίου και προσευχήθηκε για να τεθούν άμεσα υπό έλεγχο οι φωτιές.Την ανησυχία του εξέφρασε σήμερα ο Πάπας Φραγκίσκος για τις συνεχιζόμενες πυρκαγιές στο τροπικό δάσος του Αμαζονίου και προσευχήθηκε ώστε να τεθούν υπό έλεγχο οι φωτιές το συντομότερο δυνατόν.
Οι επίσκοποι της καθολικής εκκλησίας κάλεσαν τις κυβερνήσεις των χωρών, όπου βρίσκεται το τροπικό δάσος του Αμαζονίου, τα Ηνωμένα Έθνη και η διεθνής κοινότητα να βοηθήσουν στη διάσωση του δάσους.
Το τροπικό δάσος του Αμαζονίου, το οποίο παράγει περίπου το 20% του οξυγόνου της ατμόσφαιρας της Γης, βρίσκεται στο έλεος των πυρκαγιών και έχει τραβήξει την παγκόσμια προσοχή.
Οι περιβαλλοντικοί ακτιβιστές διεξάγουν διαδηλώσεις στις πρεσβείες της Βραζιλίας σε όλο τον κόσμο και κατηγορούν τον πρόεδρο της Βραζιλίας Ζαιρ Μπολσονάρο ότι υποστηρίζει όσους καίνε το τροπικό δάσος για να επεκτείνουν τη γεωργική γη.
Το Σάββατο, οι αρχές της Βραζιλίας ανέπτυξαν στρατεύματα σε μια προσπάθεια να καταπολεμήσουν την περιβαλλοντική καταστροφή.Πηγή

Απάντηση