Τι γνώμη έχουν οι Αμερικανοί για τη θανατική ποινή σε δράστες μαζικών δολοφονιών
Η πλειοψηφία των Αμερικανών δηλώνει ότι θέλει επίσπευση της διαδικασίας για την επιβολή της θανατικής ποινής για υποθέσεις μαζικών δολοφονιών. Περίπου έξι στους δέκα Αμερικανούς θέλουν να επισπευστεί η διαδικασία της επιβολής της θανατικής ποινής σε βάρος ατόμων που διαπράττουν μαζικές δολοφονίες, σύμφωνα με έρευνα της Rasmussen που ήλθε σήμερα στη δημοσιότητα. 
Η έρευνα που πραγματοποιήθηκε τηλεφωνικά και διαδικτυακά έδειξε ότι το 59% των Αμερικανών τάσσεται υπέρ μιας πρότασης που θα επιταχύνει τη διαδικασία της επιβολής της θανατικής ποινής για όσους κατηγορούνται για μαζικές δολοφονίες. 
Από την άλλη, το 21% των Αμερικανών δηλώνει αντίθετο, ενώ ένα ακόμη 21% παραμένει αναποφάσιστο σε σχέση με το συγκεκριμένο ζήτημα.
Σημειώνεται ότι ο υπουργός Δικαιοσύνης των ΗΠΑ Ουίλιαμ Μπαρ έχει δηλώσει ότι θέλει να εξορθολογίσει τη δικαστική διαδικασία, προκειμένου να καταστεί πιο γρήγορη και πιο εύκολη σε ό,τι αφορά τις υποθέσεις μαζικών δολοφονιών και να επιβάλλεται πιο γρήγορα σε βάρος των δραστών η θανατική ποινή. Πηγή

Απάντηση