Κομοτηνή: Ικανοποιημένος ο δήμαρχος Μαρωνείας Σαπών από την συνάντηση με τον Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων


Πολύ ευχαριστημένος από τις επαφές που είχε με τον Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, τον κ. Άδωνη Γεωργιάδη στο Δήμο Μαρωνείας Σαπών δηλώνει ο δήμαρχος Ντίνος Χαριτόπουλος, καθώς του δόθηκε η ευκαιρία να μιλήσει για τα θέματα που απασχολούν το δήμο, αλλά και για τα νέα αιτήματα που προωθεί.

Υδρεύσεις και γεωθερμικό πεδίο, αλλά και η σύνδεση του Βιομηχανικού Πάρκου με το  φυσικό αέριο  ήρθαν και πάλι στο προσκήνιο. «Είμαι πολύ ικανοποιημένος, ο υπουργός έδειξε ότι γνωρίζει, ότι θέλει και ότι μπορεί.» δήλωσε ο κος Χαριτόπουλος σημειώνοντας « Είναι ευχάριστο που εγκαινιάστηκε μια επένδυση σε ένα Βιομηχανικό Πάρκο που πριν 20 χρόνια ήταν ουτοπία, χάρης σε πολύ σημαντικές προσπάθειες του δήμου τότε, με την παραχώρηση 400 στρεμμάτων, αυτό το Βιομηχανικό Πάρκο έγινε πραγματικότητα» δηλώνει και σημειώνει ότι ήταν η συνάντηση με τον Υπουργό στιγμή ευθύνης και στιγμή ευκαιρίας, καθώς πολλά θέματα ταυτίζονται με την αρμοδιότητα του. Θέματα πολύ σοβαρά για την πορεία και την ανάπτυξη της περιοχής.
«Το γεωθερμικό πεδίο περνά κάτω από το Βιομηχανικό Πάρκο και θα πρέπει αυτό να χρηματοδοτηθεί προς το δήμο, να εκπονήσει τις μελέτες, ώστε να μπορέσει να το αξιοποιήσει. Επίσης, αναφέραμε ότι ο αγωγός φυσικού αερίου πέρασε από τον τόπο μας και δεν άφησε μια αναμονή που είναι δίπλα από τον Βιοτεχνικό Πάρκο.» δήλωσε ο κος Χαριτόπουλος. Αναφερόμενος δε στο θέμα των προσλήψεων τόνισε πως όταν παραχωρήσαμε 400 στρέμματα για την κατασκευή του ΒΙΟΠΑ στην ΕΤΒΑ τότε, στο Υπουργείο Ανάπτυξης, οι προσλήψεις ήταν ένας βασικός όρος και βασική προϋπόθεση , όμως, η Pharmathen είναι ιδιωτική εταιρεία δεν μπορούμε να πούμε εμείς πόσες και πού θα κάνει προσλήψεις . Όμως θα είμαστε πάντα εκεί να υπενθυμίζουμε προς όλους ότι ο τόπος πλήττεται από την ανεργία και χρειάζεται στήριξη. Το ΒΙΟΠΑ δημιουργήθηκε κατ΄ εξαίρεση με την παρέμβαση του τότε προέδρου της Δημοκρατίας, του Στεφανόπουλου, ανάμεσα σε δύο Βιομηχανικές Περιοχές, της Κομοτηνής και της Αλεξανδρούπολης για να καταπολεμήσει την εκτινάζουσα ανεργία στις Σάπες, στον ευρύτερο Δήμο Σαπών τότε και τώρα Μαρωνείας Σαπών. Όλα αυτά θα τους τα υπενθυμίζουμε συνεχώς. Δεν είχε ανάγκη η περιοχή ένα ΒΙΟΠΑ μεταξύ της Κομοτηνής και της Αλεξανδρούπολης αν δεν υπήρχαν αυτές οι ανάγκες. Η περιοχή μας στενάζει».

Και το πρόβλημα της υδροδότησης 

Τέλος, κληθείς να σχολιάσει το θέμα με τα προβλήματα  της υδροδότησης τόνισε πως από τις 2 Αυγούστου μέχρι σήμερα έχουν επιδιορθωθεί 40 βλάβες . «Όταν υπάρχει υπερκατανάλωση και ανεβασμένη θερμοκρασία , τότε θα υπάρξει πρόβλημα. Από προχθές επανέρχεται το σύστημα μετά από ολοήμερη δουλειά του αρμόδιου αντιδημάρχου και των συνεργείων, αποκαθιστούν βλάβες, συντηρούν αντλιοστάσια με στόχο να το φέρουμε σε ικανοποιητικά επίπεδα λειτουργίας και να μην έχουμε κανένα πρόβλημα» δηλώνει ο κος Χαριτόπουλος προσθέτοντας «πάντα να μην ξεχνάμε ότι στόχος είναι ένας, το φράγμα του Ιασίου, αυτή θα είναι και η μακροπροθεσμή λύση για να τελειώσουμε οριστικά με τα προβλήματα. Δεν επιτρέπεται στο Αρσάκειο, στο Βέλκιο, στην Αετοκορυφή, στον Αετόλοφο, στις Σάπες να έχουμε πρόβλημα» .
Φώτο: Ντίνος Χαριτόπουλος (φώτο αρχείο ΕΡΤ). ρεπορτάζ-κείμενο:Μαρία Νικολάου

Μοιράσου το άρθρο:Πηγή

Απάντηση