Κομοτηνή: 7-9-2019 Ειδήσεις – ert.gr


Πρωτογενής Τομέας
70 εκατομμύρια ευρώ για 5.000 μικροκαλλιεργητές σε ολόκληρη τη χώρα
Μέτρο το οποίο αποσκοπεί στην ενίσχυση των μικροκαλλιεργητών και μάλιστα σε περιοχές με πληθυσμό έως 5.000 κατοίκους «ξεπάγωσε» το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Στο πλαίσιο αυτό, ο Γενικός Γραμματέας Αγροτικής Πολιτικής και Διαχείρισης Κοινοτικών Πόρων, Κωνσταντίνος Μπαγινέτας, υπέγραψε τις οδηγίες για την αξιολόγηση των αιτήσεων από τους αρμόδιους υπαλλήλους των Περιφερειών, οι οποίες είχαν κατατεθεί έως την καταληκτική ημερομηνία της προθεσμίας (2 Ιουλίου 2019) αλλά δεν είχαν αξιολογηθεί.

Το συγκεκριμένο μέτρο (Υπομέτρο 6.3 του ΠΑΑ 2014 – 2020) προβλέπει ποσό στήριξης 14.000 ευρώ για κάθε μικροκαλλιεργητή, το οποίο μάλιστα δεν συνδέεται με την υλοποίηση δαπανών ενώ για τη χρηματοδότησή του θα διατεθεί συνολικό ποσόν ύψους 70 εκατομμυρίων ευρώ που επαρκούν για τη στήριξη 5.000 δικαιούχων οι οποίοι διαθέτουν μικρές γεωργικές εκμεταλλεύσεις. Σημειώνεται ότι επιλέξιμοι είναι οι εγγεγραμμένοι στο Μητρώο Αγροτών και Αγροτικών εκμεταλλεύσεων ως επαγγελματίες γεωργοί (όχι νεοεισερχόμενοι), που δεν έχουν υπερβεί το 61ο έτος της ηλικίας τους και έχουν υποβάλει δήλωση ΟΣΔΕ για το έτος 2018, ενώ το εισόδημά τους από τη γεωργική εκμετάλλευσή τους δεν πρέπει να ξεπερνά τα 8.000 ευρώ. Ο έλεγχος των αιτήσεων θα ολοκληρωθεί μέχρι τις 4 Νοεμβρίου με στόχο η πληρωμή της πρώτης δόσης του ποσού (70% του συνολικού) να πραγματοποιηθεί εντός του 2019.
Δήλωση του Α. Ξανθού, τομεάρχη Υγείας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, για τη νέα παραγωγική μονάδα της Pharmathen στην Ροδόπη.
Με δήλωση του ο Α. Ξανθός, τομεάρχης Υγείας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, για τη νέα παραγωγική μονάδα της Pharmathen στην Ροδόπη χαιρετίζει την πολύ σημαντική παραγωγική επένδυση μιας δυναμικής ελληνικής φαρμακοβιομηχανίας όπως η Pharmathen στην ακριτική περιοχή της Ροδόπης, «σε μια περίοδο που η οικονομία και η χώρα», όπως τονίζει « έχουν ανάγκη νέων ευκαιριών απασχόλησης, ειδικά σε τομείς με αποδεδειγμένη δυνατότητα να συνεισφέρουν στην παραγωγική ανασυγκρότηση του τόπου και στη δημιουργία θέσεων εργασίας υψηλής εξειδίκευσης όπως ο τομέας του φαρμάκου.» Η ανακοίνωση του πρώην Υπουργού συνεχίζει ως εξής: «Είναι γνωστές οι δυσκολίες που αντιμετωπίζει η αγορά φαρμάκου στη χώρα και οι επιβαρύνσεις που έχουν υποστεί ιδιαίτερα οι ελληνικές εταιρείες που έχουν παραγωγικές μονάδες στην Ελλάδα. Οι «πληγές» της μνημονιακής επιτήρησης και των μέτρων λιτότητας στο χώρο του Φαρμάκου είναι ακόμα ανοιχτές, είναι όμως σε φάση σταδιακής «επούλωσης» και έχουν γίνει πολύ σημαντικά βήματα στην υλοποίηση μεταρρυθμίσεων και διαρθρωτικών αλλαγών που δημιουργούν ένα πιο σταθερό, προβλέψιμο και βιώσιμο «μίγμα» φαρμακευτικής πολιτικής. Οι εκπρόσωποι της ελληνικής φαρμακοβιομηχανίας ξέρουν πολύ καλά ότι έχει γίνει τεράστια προσπάθεια τα προηγούμενα χρόνια να στηριχθεί η εγχώρια παραγωγή και η παρουσία στην αγορά αξιόπιστων γενοσήμων φαρμάκων, να ενισχυθεί η εξαγωγική δυνατότητα των ελληνικών επιχειρήσεων, να μετριαστούν οι αρνητικές παρενέργειες από τη διαχείριση ενός πλαισίου που επιβλήθηκε από τους δανειστές με οριζόντιο και ισοπεδωτικό τρόπο.» Και η δήλωση καταλήγει: « Για μας αποτελεί τεράστια κοινωνική κατάκτηση το γεγονός ότι, με τη συμβολή και της φαρμακοβιομηχανίας, διασφαλίστηκε η καθολική και ισότιμη πρόσβαση όλων των πολιτών, συμπεριλαμβανομένων των ανασφάλιστων, στα αναγκαία φάρμακα, είτε αυτά είναι παλιά, φθηνά και αποτελεσματικά φάρμακα για χρόνιους ασθενείς, είτε είναι σύγχρονα, καινοτόμα και ακριβά φάρμακα με αποδεδειγμένο κλινικό όφελος και προστιθέμενη θεραπευτική αξία. Είναι προφανές ότι τα δύσκολα είναι πίσω, η νέα παραγωγική μονάδα της Pharmathen ενισχύει αυτό το αισιόδοξο μήνυμα και ευελπιστούμε ότι και άλλες εταιρείες θα ακολουθήσουν το παράδειγμά της.»

Περιφέρεια
Ορισμός νέων καθηκόντων σε Περιφερειακούς Συμβούλους

Με απόφαση του Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Χρήστου Μέτιου, οι ακόλουθοι Αντιπεριφερειάρχες και περιφερειακοί σύμβουλοι ΑΜΘ ορίζονται στις εξής θέσεις ευθύνης:
• Αναπληρωτής Περιφερειάρχη, ο Αντιπεριφερειάρχης Έβρου κ. Δημήτριος Πέτροβιτς
Οικονομική Επιτροπή
• Πρόεδρος, ο Αντιπεριφερειάρχης Έβρου κ. Δημήτριος Πέτροβιτς
• Τακτικό μέλος, ο Αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης κ. Νικόλαος Ευφραιμίδης, με αναπληρωτή τον Αντιπεριφερειάρχη Ροδόπης κ. Νικόλαο Τσαλικίδη
• Τακτικό μέλος, ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας, κ. Γεώργιος Παπαδόπουλος, με αναπληρωτή τον Αντιπεριφερειάρχη Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας κ. Κωνσταντίνο Βενετίδη
Εντεταλμένοι Περιφερειακοί Σύμβουλοι
• Εντεταλμένος περιφερειακός σύμβουλος Πρωτογενούς Τομέα, ο περιφερειακός σύμβουλος Καβάλας κ. Ανδρέας Καραγιώργης
• Εντεταλμένος περιφερειακός σύμβουλος Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων, ο περιφερειακός σύμβουλος Καβάλας κ. Αλέξιος Πολίτης
• Εντεταλμένος περιφερειακός σύμβουλος Διεθνών Σχέσεων και εκπρόσωπος της Περιφέρειας ΑΜΘ στη Διάσκεψη Παράκτιων Περιφερειακών Περιοχών (CPMR), ο περιφερειακός σύμβουλος Ξάνθης κ. Κωνσταντίνος Κουρτίδης
• Εντεταλμένος περιφερειακός σύμβουλος Πολιτισμού, ο περιφερειακός σύμβουλος Δράμας κ. Γρηγόριος Παπαεμμανουήλ

Δήλωση του κ. Κώστα Κουρτίδη
Σε δήλωση προέβη ο κος Κώστας Κουρτίδης, που ορίστηκε ως εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος Διεθνών Σχέσεων και εκπρόσωπος της Περιφέρειας ΑΜΘ στη Διάσκεψη Παράκτιων Περιφερειακών Περιοχών (CPMR). Η δήλωση του κ. Κουρτίδη έχει ως εξής: « Σήμερα, o Περιφερειάρχης ΑΜΘ Χρήστος Μέτιος μου ζήτησε να συμμετάσχω στη διοίκηση της περιφέρειας, αναλαμβάνοντας ως εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος Διεθνών Σχέσεων και εκπρόσωπος της Περιφέρειας ΑΜΘ στη Διάσκεψη Παράκτιων Περιφερειακών Περιοχών (CPMR). Τον ευχαριστώ για την τιμή που μου έκανε. Θέλω να προσφέρω και να υπηρετήσω την περιφέρεια ΑΜΘ, σε μια περίοδο ανάκαμψης, ανάπτυξης και δημιουργίας. Η περιφέρειά μας βρίσκεται μπροστά σε σημαντικές προκλήσεις στις οποίες θα ανταποκριθούμε με το εμπεριστατωμένο και εξειδικευμένο πρόγραμμα μας αλλά και σκληρή δουλειά. Θέλω να ευχαριστήσω τις Ξανθιώτισσες και τους Ξανθιώτες για την εμπιστοσύνη που μου έδειξαν. Στόχος ήταν και θα είναι πάντα, η πρόοδος και ευημερία του τόπου μας και η βελτίωση της ποιότητας ζωής των συμπολιτών μας.»

Τοπική Αυτοδιοίκηση
Διανομή τροφίμων
Από την Τρίτη 10/09/2019 έως και την Πέμπτη 12/09/2019 ώρα 09:00 – 14:30 θα πραγματοποιηθεί διανομή προϊόντων στους ωφελούμενους του Επιχειρησιακού Προγράμματος Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής για το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας (ΤΕΒΑ/FEAD). Ωφελούμενοι του προγράμματος είναι οι δικαιούχοι του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης (ΚΕΑ) που έχουν δηλώσει ότι επιθυμούν να συμμετέχουν και στο ΤΕΒΑ. Τόποι διανομής είναι: Ÿ για τον Δήμο Κομοτηνή – το Πολυλειτουργικό Κέντρο (Γ. Μαρασλή 1), για τον Δήμο Αρριανών – για τους οικισμούς της Δ.Ε. Φιλλύρας στο Δημοτικό κατάστημα Φιλλύρας, για τους οικισμούς της Δ.Ε. Αρριανών στο δημοτικό κατάστημα Αρριανών, για τους οικισμούς της Δ.Ε. Κέχρου στο Δημοτικό κατάστημα Κέχρου, και για τους οικισμούς της Δ.Ε. Οργάνης αντίστοιχα στο Δημοτικό κατάστημα Οργάνης, Ÿ για τον Δήμο Μαρωνείας-Σαπών – για τη Δ.Ε. Σαπών ο χώρος του αμαξοστασίου (πρώην ΔΕΑΣ) στις Σάπες, για τη Δ.Ε. Ξυλαγανής ο χώρος του αμαξοστασίου (απέναντι από το στρατόπεδο) στην Ξυλαγανή.

Μοιράσου το άρθρο:Πηγή

Απάντηση