Μπόλτον: Στη Συρία το ιρανικό δεξαμενόπλοιο «Adrian Darya 1»


Το ιρανικό δεξαμενόπλοιο «Adrian Darya 1», το οποίο έχει μπει στη «μαύρη λίστα» των Ηνωμένων Πολιτειών, έφθασε απέναντι από το συριακό λιμάνι Ταρτούς, δήλωσε ο σύμβουλος εθνικής ασφαλείας του Λευκού Οίκου, Τζον Μπόλτον.

«Όποιος έλεγε πως το “Adrian Darya 1” δεν κατευθυνόταν στη Συρία, αρνείται την πραγματικότητα» έγραψε ο Μπόλτον στο Twitter, δίπλα σε μια δορυφορική εικόνα που δείχνει το πλοίο αρόδο δύο ναυτικά μίλια από την Ταρτούς.

«Η Τεχεράνη πιστεύει πως είναι πιο σημαντικό να βοηθήσει το φονικό καθεστώς Άσαντ, παρά τον ίδιο τον λαό της. Μπορούμε να συζητήσουμε, αλλά η Τεχεράνη δε θα εξασφαλίσει καμία ελάφρυνση κυρώσεων, όσο δεν σταματά να λέει ψέματα και να διασπείρει την τρομοκρατία» πρόσθεσε.

Ο ιστότοπος TankerTrackers, που παρακολουθεί την πορεία των δεξαμενόπλοιων, δείχνει επίσης πως το «Adrian Darya 1» βρίσκεται κοντά στην Ταρτούς. Ωστόσο, δεν υπάρχει καμία πληροφορία για το αν το πλοίο, που μεταφέρει 2,1 εκατ. βαρέλια πετρέλαιο, αξίας 140 εκατ. δολαρίων, ξεφορτώνει το φορτίο του.

Αντίθετα, ο ειδησεογραφικός ιστότοπος Middle East Eye ανέφερε χθες ότι το δεξαμενόπλοιο είχε ξεφορτώσει το 55% του φορτίου του το βράδυ της Πέμπτης.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Πηγή

Απάντηση