Ο Υπουργός Εμπορίου των ΗΠΑ στο Οικουμενικό Πατριαρχείο


Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 08/09 17:40

DSC 4746

Επίσκεψη στην Έδρα του Οικουμενικού Πατριαρχείου, στο Φανάρι, πραγματοποίησε σήμερα, Κυριακή, 8 Σεπτεμβρίου 2019, ο Υπουργός Εμπορίου των ΗΠΑ, Wilbur Ross ο οποίος έγινε δεκτός με τις τιμές που προβλέπει το Πατριαρχικό Πρωτόκολλο.

Ο Υπουργός κ.Ross συνοδευόταν από την σύζυγό του, τον νέο Πρέσβη των ΗΠΑ στην Άγκυρα, κ.David Satterfield, καθώς και από πολιτικούς και υπηρεσιακούς παράγοντες του Υπουργείου Εμπορίου και στελέχη της Κυβερνήσεως των ΗΠΑ.

Ο Αμερικανός Αξιωματούχος έγινε δεκτός από τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο, με τον οποίο είχαν μακρά συζήτηση για θέματα της ζωής και των πρωτοβουλιών της Μητρός Εκκλησίας της Κωνσταντινουπόλεως, για την Ομογένεια και γενικότερα για τους Ορθοδόξους πιστούς στην Τουρκία, καθώς και για το θέμα της αξιοποιήσεως του άλλοτε Ορφανοτροφείου Πριγκήπου.

Επίσης, συζήτησαν και για την Ορθοδοξία στις ΗΠΑ, με αφορμή και την πρόσφατη εκλογή του νέου Αρχιεπισκόπου Αμερικής Ελπιδοφόρου, αλλά και για τις πρωτοβουλίες της Μητρός Εκκλησίας στο διαχριστιανικό και διαθρησκειακό διάλογο και για τις προσπάθειές της προκειμένου να ευαισθητοποιήσει την παγκόσμια κοινή γνώμη για την ανάγκη προστασίας του φυσικού περιβάλλοντος.

Στη συνάντηση παρέστησαν ο Δευτερεύων Νήφων, ο Καθηγητής Κ.Δεληκωσταντής και ο κ.Λάκης Βίγκας, αμφότεροι οφφικιάλιοι του Οικουμενικού Πατριαρχείου.

Αμέσως μετά, ο Υπουργός Εμπορίου των ΗΠΑ επισκέφθηκε τον Πατριαρχικό Ναό και ενημερώθηκε για την ιστορία και τα κειμήλιά του από τον Δευτερεύοντα των Πατριαρχικών Διακόνων Νήφωνα.

ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ
Γραφείο Τύπου και Επικοινωνίας

americanos ipourgos emporiou 1

americanos ipourgos emporiou 1

americanos ipourgos emporiou 1

americanos ipourgos emporiou 1

Εμφανίσεις: 1065

Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]Πηγή

Απάντηση