Τίμησαν τη μνήμη των θυμάτων της Μικρασιατικής καταστροφής


Με επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων από τις πολιτικές και στρατιωτικές αρχές, στο μνημείο Μικρασιατικού Ελληνισμού, τιμήθηκε σήμερα στο Ηράκλειο η ημέρα εθνικής μνήμης της γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας από το Τουρκικό κράτος.

Στεφάνια κατέθεσαν ο αντιπεριφερειάρχης, Λάμπρος Βαμβακάς, ο δήμαρχος Ηρακλείου, Βασίλης Λαμπρινός, βουλευτές, εκπρόσωποι πολιτικών και στρατιωτικών αρχών, αντιστασιακών οργανώσεων, αποστράτων και Μικρασιατικών συλλόγων.
Νωρίτερα στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Μηνά τελέστηκε μνημόσυνο στη μνήμη των πεσόντων και ακολούθησε επίσημη Δοξολογία. Για το χρονικό των γεγονότων μίλησε ο συνταξιούχος, Ιωάννης Μπρίμης.
«Ημέρα τιμής και μνήμης σήμερα για την Γενοκτονία του Ελληνισμού της Μικράς Ασίας. Θυμόμαστε, δεν ξεχνάμε, και υπενθυμίζουμε στις νεότερες γενιές την υποχρέωση που έχουμε να κρατάμε «ζωντανή» την μνήμη των χιλιάδων θυμάτων από το Τουρκικό καθεστώς, όπως επίσης και το δραματικό χρονικό της εκδίωξης των Ελλήνων της Μικράς Ασίας», ανέφερε με το πέρας της εκδήλωσης ο αντιπεριφερειάρχης, Λάμπρος Βαμβακάς.

Μοιράσου το άρθρο:Πηγή

Απάντηση