Χανιά: Σύσκεψη για την πραγματοποίηση διαμαρτυρίας ενάντια στην καταστροφή του περιβάλλοντος και την κλιματική αλλαγή


Ανοικτό κάλεσμα για συμμετοχή σε σύσκεψη φορέων και συλλογικοτήτων για την διενέργεια και στα Χανιά κινητοποίησης για τις απειλές και τα πλήγματα που δέχεται το περιββάλον, απευθύνουν τα μέλη της «Πρωτοβουλίας Ενάντια στην Περιβαλλοντική Καταστροφή και την Κλιματική Αλλαγή» στα Χανιά.

Η σύσκεψη θα πραγματοποιηθεί αύριο Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου στις 7 το απόγευμα στην αίθουσα του διοικητικού συμβουλίου του Εργατικού Κέντρου και σε αυτή θα συζητηθεί η πραγματοποίηση κινητοποίησης στις 20 Σεπτεμβρίου, στο πλαίσιο των παγκόσμιων διαδηλώσεων που θα γίνουν σε όλο τον κόσμο για το ίδιο θέμα, την ίδια ημερομηνία.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:
ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ (ΧΑΝΙΑ)

Την Παρασκευή 20 του Σεπτέμβρη παίρνουμε μέρος στην παγκόσμια κινητοποίηση για να σταματήσουμε την περιβαλλοντική καταστροφή και να απαιτήσουμε άμεσες λύσεις για τη σωτηρία του πλανήτη από την κλιματική αλλαγή. Είμαστε αλληλέγγυοι με τα εκατομμύρια των πολιτών, και πρώτα απ’ όλα των νέων και των μαθητών/τριών, που θα διαδηλώνουν και που θα απεργούν την ίδια μέρα σε δεκάδες χώρες και εκατοντάδες πόλεις σε όλο τον κόσμο! Το διεθνές κίνημα συντονίζεται και κλιμακώνει τις δράσεις του, εν όψει και της συνόδου του ΟΗΕ, και δηλώνει αποφασιστικά «αλλάξτε το σύστημα, όχι το κλίμα»!
Χρειάζεται και στα Χανιά να βγούμε στους δρόμους ενάντια στις πολιτικές των κυβερνήσεων και την ανεξέλεγκτη κερδοσκοπία των μεγάλων ιδιωτικών συμφερόντων που ευθύνονται για τις μεγάλες περιβαλλοντικές καταστροφές (πυρκαγιές τεράστιων διαστάσων σε Αμαζόνιο και Σιβηρία, λιώσιμο πάγων στην Ανταρκτική), την υπερχειλίζουσα αστικοποίηση, την ρύπανση των θαλασσών, την υπερθέρμανση του πλανήτη, για να συνεχίσουμε τους αγώνες που έχουν ήδη ξεκινήσει και στην πόλη μας (οικόπεδο ΑΒΕΑ, στρατόπεδο Μαρκοπούλου, ιδιωτικοποιήση παραλίων, εξορύξεις υδρογονανθάκων κτλ) συνδέοντας άμεσα τα αιτήματα τους με την περιβαλλοντική καταστροφή και την κλιματική αλλαγή.
Γι’ αυτό ακριβώς καλούμε σε σύσκεψη φορέων και συλλογικοτήτων για την διενέργεια και στα Χανιά σχετικής κινητοποίησης για τις 20 του Σεπτεμβρη και συγκεκριμένα την Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου και στις 7μμ στην αίθουσα του διοικητικού συμβουλίου του Εργατικού Κέντρου Χανίων.

Μοιράσου το άρθρο:Πηγή

Απάντηση