Α.Πολυχρονίδης: Είμαστε πανέτοιμοι να υποδεχτούμε τους νέους φοιτητές


«Είμαστε πανέτοιμοι να υποδεχτούμε τους νέους φοιτητές , έχουμε μελετήσει την κάθε λεπτομέρεια. Όλα τα Τμήματα είναι πανέτοιμα, προσπαθούν για την καλύτερη εκπαίδευση των φοιτητών, όπως και όλα τα προηγούμενα χρόνια , όπως και είμαστε επίσης πανέτοιμοι για να υποδεχθούμε τους φοιτητές και των δύο νέων Τμημάτων, τα οποία έχουν δημιουργηθεί από τη διάσπαση τους ενός.» δήλωσε ο κος Αλέξανδρος Πολυχρονίδης, πρύτανης του ΔΠΘ μιλώντας στην ΕΡΤ Κομοτηνής με αφορμή την έναρξη του νέου εκπαιδευτικού έτους.

Αλέξανδρος Πολυχρονίδης, πρύτανης ΔΠΘ

Ο αριθμός των φετινών εισακτέων στο ΔΠΘ ανέρχεται σε 3200 μαζί με τους φοιτητές των ειδικών ομάδων και των κατατακτήριων γίνονται 4200, οι 1200, όμως, παίρνουν μεταγραφή , οπότε φέτος θα έλθουν 3.500 νέοι φοιτητές σε όλα τα Τμήματα του ΔΠΘ. Μειωμένος και ο αριθμός των καθηγητών, όπως επίσης και των μελών του διοικητικού προσωπικού σε σχέση με τις πραγματικές ανάγκες του Δ.Π.Θ. «Θα θέλαμε μεγαλύτερο, όμως, στην πράξη και μ’ αυτές τις συνθήκες εξασφαλίζουμε την καλύτερη δυνατή εκπαίδευση των φοιτητών» τονίζει ο κος Πολυχρονίδης.

Παράλληλα, αποκαλύπτει ότι έχει ζητήσει και είναι σε επικοινωνία με το Υπουργείο, για την έκτακτη επιχορήγηση, επιχορήγηση για την οποία πήραν υποσχέσεις ότι θα δοθεί. «Ζητάμε, όπως και τα υπόλοιπα Πανεπιστήμια, μεγαλύτερο αριθμό μελών ΔΕΠ και επιπλέον διοικητικό προσωπικό» δηλώνει ο κος Πολυχρονίδης και σημειώνει: « Προσανατολιζόμαστε και επιμένουμε στη διεύρυνση του Πανεπιστημίου, αυτό σημαίνει , να μπορέσουμε να κάνουμε νέα τμήματα στο Πανεπιστήμιο μας γιατί είμαστε από τα λίγα Πανεπιστήμια που δεν υπήρξαν περισσότερα νέα τμήματα κι αυτό είναι ένα σημαντικό στοιχείο. Ουσιαστικά τα Πανεπιστήμια που μείναμε απ’ εξω επειδή δεν προλάβαμε και είναι μια αλήθεια αυτή ,είναι το ΑΠΘ, το ΔΠΘ και το Αιγαίο. Θα έπρεπε να είχαμε ακόμη μεγαλύτερη προσοχή από το Υπουργείο. Είμαστε σε επικοινωνία με το Υπουργείο, έχουμε θετικά μηνύματα και πιστεύω ότι θα μπορέσουμε να υλοποιήσουμε πολλά από αυτά στο άμεσο μέλλον» δηλώνει ο κος Πολυχρονίδης τονίζοντας ότι η «τοπική κοινωνία θα πρέπει να είναι βέβαιη, ότι εμείς κάνουμε το καλύτερο δυνατόν για την εκπαίδευση των φοιτητών και θα ήθελα να ζητήσω από αυτούς, να αγκαλιάσουν περισσότερο τους φοιτητές γιατί ουσιαστικά είναι παιδιά μας.»
Φώτο: Αλέξανδρος Πολυχρονίδης, πρύτανης ΔΠΘ –καθηγητής του τμήματος ιατρικής ρεπορτάζ-κείμενο-φωτογραφία:Μαρία Νικολάου

Μοιράσου το άρθρο:Πηγή

Απάντηση