Κομοτηνή: Ο αγώνας είναι μονόδρομος


Στο συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης συμμετείχε για μια ακόμη φορά η κα Μαρίνα Αποστολίδου, εργαζόμενη στο Σισμανόγλειο Κομοτηνής, στο πλευρό της Πανελλαδικής Ομοσπονδίας των Εργαζομένων της ΠΟΕΔΗΝ.

«Όπως πάντα οι εργαζόμενοι δεν πτοούνται από τις δυσκολίες. Μάλιστα αγωνίζονται για ένα καλύτερο μέλλον. Δεν είναι επιλογή πλέον, είναι υποχρέωση. Θα πρέπει να αγωνιζόμαστε γιατί θα πρέπει να παραδώσουμε στα παιδιά μας κάποιες καλύτερες εργασιακές συνθήκες και μάλιστα μια καλύτερη ζωή.» δηλώνει η ίδια για τη συμμετοχή της και σημειώνει «Έχουμε μάθει και από τον πατέρα μου ότι για να ζεις μια καλύτερη ζωή, θα πρέπει να αγωνίζεσαι, τίποτα δεν είναι αυτονόητο , τίποτα δεν σου δίνεται εύκολα.»

Αναφερόμενη στο μήνυμα που στάλθηκε στην Κυβέρνηση σημειώνει απλά πως « είμαστε εδώ» και εξηγεί «Προσπαθούμε για το καλύτερο, για την υγεία των εργαζομένων, αλλά δεν γίνεται μόνοι μας, αν δεν μας βοηθήσουν και θεωρώ ότι είναι υποχρέωση τους να το κάνουν. Βρεθήκαμε για μια ακόμη φορά εκεί προκειμένου να τους υπενθυμίσουμε ότι η υγεία αυτή τη στιγμή νοσεί και θα πρέπει να γίνουν από τον αρμόδιο Υπουργό κάποιες κινήσεις προκειμένου να την κρατήσουμε σε αξιόλογα επίπεδα που κι αυτός είναι ο στόχος μας, στόχος να προσφέρει στον συνάνθρωπο του τις καλύτερες υπηρεσίες.»

Μιλώντας για τον παλμό του συλλαλητηρίου η κα Αποστολίδου δηλώνει εντυπωσιασμένη από τον κόσμο. «Μου έκανε εντύπωση ο κόσμος, ήταν πολύ πιο δυναμικός από την τελευταία φορά. Τον είδα πολύ πιο διεκδικητικό. Και πιο έτοιμο να διεκδικήσει περισσότερα. Ο παλμός του ήταν πολύ δυναμικός.»

Παράλληλα, τονίζει πως είναι σχεδόν σίγουρο ότι θα γίνουν καινούργιες κινητοποιήσεις. «Περιμένω και κάποια βήματα από την νέα κυβέρνηση. Δεν χρειάζεται να είμαστε στους δρόμους για να αυτονόητα πράγματα. Πάντα δίνω την ευκαιρία στον άλλον για να μου αποδείξει τι είναι, πρέπει να μας αποδείξει ποίοι είναι οι στόχοι της.» τονίζει παρατηρώντας πως «πάρα πολλά χρόνια ακούμε υποσχέσεις οι οποίες στην πορεία δεν τηρούνται , εγώ είμαι καλοπροαίρετο άτομο και θα θεωρήσω ότι οι εξαγγελίες θα πραγματοποιηθούν, δεν χρειάζεται να μας έχει αντιμέτωπους, αλλά αν δεν πραγματοποιήσει όσα υποσχέθηκε, εμείς θα είμαστε στους δρόμους και δεν θα σταματήσουμε ποτέ να αγωνιζόμαστε» για να καταλήξει λέγοντας « Είναι μονόδρομος, είναι επιλογή, αγωνιζόμαστε για μας ,για τα παιδιά μας, για όλους τους συνανθρώπους μας.»
Φώτο: Μαρίνα Αποστολίδου ρεπορτάζ –κείμενο-φωτογραφία: Μαρία Νικολάου

Μοιράσου το άρθρο:Πηγή

Απάντηση