Κομοτηνή: Σεργιάνι στην Παράδοση με 250 χορευτές


« Είναι ευχάριστος ο χώρος της παράδοσης , αλλά χρειάζεται σοβαρότητα και ευθύνη κάθε φορά που τον προσεγγίζουμε» δηλώνει ο Γιάννης Τσερνικούδης χοροδιδάσκαλος στο Σύλλογο Θρακών Κομοτηνής και σημειώνει με αφορμή την επετειακή η εκδήλωση , που διοργανώνει με τη συμπλήρωση δέκα χρόνων  από την ίδρυση και λειτουργία του Συλλόγου. «θέλουμε κάθε χρόνο να δίνουμε ένα στίγμα στην Παράδοση και στα στοιχεία της Θρακιώτικης Παράδοσης. Κάθε χρόνο τιμούμε πρόσωπα της παράδοσης.» δηλώνει και σημειώνει «Φέτος, με αφορμή την συμπλήρωση δέκα χρόνων, δίνουμε βάση στη νέα γενιά της θρακιώτικης Παράδοσης, όχι μόνο τους μουσικούς, αλλά και τους χορευτές. Οι άνθρωποι που θα τιμήσουμε είναι ηλικίας από 38 μέχρι 48, νέοι άνθρωποι, που έχουν δώσει το στίγμα τους με τον καλύτερο τρόπο , διαμένουν στην Ελλάδα και στο Εξωτερικό. Εκτός από τους μουσικούς θα βραβεύσουμε όλους τους χορευτές, που στηρίζουν τις εκδηλώσεις μας, χορευτές από 4 ετών και πάνω, καθώς είναι αυτοί μας δίνουν τη ζωντάνια να συνεχίσουμε.»

250 χορευτές τιμούν τη νέα γενιά της Θρακιώτικης Παράδοσης
Ο αγαπημένος χοροδιδάσκαλος εκατοντάδων χορευτών και όχι μόνο απευθύνει ιδιαίτερη πρόσκληση σε όλο τον κόσμο της Θράκης, να έρθουν, να δουν την εκδήλωση γιατί θα τους αφήσει ενθουσιασμένους, όπως υποστηρίζει. «Έχουμε τέσσερις βιρτουόζους της Παράδοσης , οι οποίοι παρά το νεαρό της ηλικίας ,έχουν δώσει τα καλύτερα διαπιστευτήρια.» Ειδικότερα, θα τιμηθούν οι: Κουτσαγγελίδης Μάνος, Παπαναστασίου Βαγγέλης, Ζαπάρτας Νίκος, Μερετάκης Κώστας, Γιαρένης Χρήστος, Καρακατσιάνης Θάνος και Παπαντωνίου Γιώργος, συμμετέχουν επίσης 250 χορευτές τιμώντας το αφιέρωμα στη νέα γενιά της Θρακιώτικης Παράδοσης. «Είναι μια σύνθεση την οποία δεν την βρίσκουμε εύκολα. Θα απολαύσουμε ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της κλάσης τους. Η Παράδοση είναι σε καλά χέρια όταν νέοι άνθρωποι με εξαιρετικές ικανότητες ασχολούνται μ’ αυτή και ότι επίσης θα πρέπει να είμαστε περήφανοι για την Θρακιώτικη Παράδοση, δεν έχουμε να ζηλέψουμε τίποτα.  Είναι πολλά τα νέα παιδιά που ασχολούνται με την Παράδοση κι αυτό είναι ενθαρρυντικό.» υποστηρίζει ο κος Τσερνικούδης καλώντας τον κόσμο να έρθει, να δει την εκδήλωση . «Η εκδήλωση θα είναι σύντομη, ποιοτική. Θα αναδείξει ιδιαίτερα χαρακτηριστικά. Είναι μια ευκαιρία να χορέψει όλος ο κόσμος.»

Ένα καλοκαίρι με ταξίδια και συμμετοχές σε φεστιβάλ
Όσον αφορά στις εξορμήσεις του Συλλόγου, αυτό το καλοκαίρι ήταν ιδιαίτερα ευχάριστο με πολλά ταξίδια. Αρχή με συμμετοχή στο Παιδικό φεστιβάλ της Κέρκυρας, με τους μικρούς –μικρούς χορευτές. Συνέχεια δόθηκε με το ταξίδι στην Πράγα, όπου το περιοδικό «Καλημέρα», που εκδίδουν οι Έλληνες αφιερώνει τις σελίδες του στο Σύλλογο της Κομοτηνής , αλλά και με συμμετοχή στη Βέροια στο παραδοσιακό φεστιβάλ, όπου απέσπασαν το πρώτο βραβείο για το καλύτερο περίπτερο προβολής παραδοσιακών προϊόντων. «Ο Σύλλογος Θρακών δίνει τα στοιχεία που πρέπει να έχει. Όχι μόνο χορός, αλλά και ενίσχυση της τοπικής μας αγορά. Ενθαρρύνουμε τους νέους να αισθάνονται περήφανοι, στηρίζουμε τους Έλληνες που ζουν εκτός Ελλάδος. Ενισχύουμε όλες τις προσπάθειες εδώ στο Νομό, με τα πανηγύρια μας, τα γλέντια μας, τη ζωντάνια μας. Είναι ένας συνδυασμός πραγμάτων που μέχρι τώρα μας αφήνει ευχαριστημένους και ικανοποιημένους.»
Info
Την Παρασκευή 13-9 στις οκτώ και μισή το βράδυ στο Θερινό Δημοτικό Θέατρο Κομοτηνής, είσοδος ελεύθερη.

Μοιράσου το άρθρο:Πηγή

Απάντηση