Ποιοι προορίζονται για Ευρωπαίοι Επίτροποι – Ανακοινώνονται αύριο τα χαρτοφυλάκια
ΚΟΣΜΟΣ15:08 09.09.2019(ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ 15:09 09.09.2019) Λήψη σύντομου urlΑνακοινώνονται αύριο τα χαρτοφυλάκια που προορίζεται να αναλάβει κάθε υποψήφιος Ευρωπαίος Επίτροπος. Δεκατρείς γυναίκες και δεκατέσσερις άνδρες στη λίστα. Στη δημοσιότητα δόθηκε σήμερα ο κατάλογος με τα ονόματα των μελών που θα στελεχώσουν την επόμενη Ευρωπαϊκή Επιτροπή, μία ημέρα προτού η νέα πρόεδρος της Κομισιόν Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν διανείμει καθήκοντα σε καθένα από τα πρόσωπα που έχουν επιλχθεί από τις κυβερνήσεις των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης. 
Όπως φαίνεται στη λίστα με τα προτεινόμενα ονόματα, η πρώην υπουργός Άμυνας της Γερμανίας έχει επιτύχει τον στόχο που είχε θέσει εξ αρχής, ήτοι για μείωση του χάσματος μεταξύ γυναικών και ανδρών, σε ό,τι αφορά τα αξιώματα της ΕΕ. Συγκεκριμένα, ο κατάλογος περιλαμβάνει 13 γυναίκες και 14 άνδρες. 
Αύριο, η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν αναμένεται να αναθέσει καθήκοντα και στη συνέχεια θα πρέπει η λίστα να εξασφαλίσει την έγκριση των κρατών-μελών και του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. 
Σημειωτέον ότι η Βρετανία δεν έχει προτείνει όνομα για Επίτροπο, δεδομένου ότι η προγραμματισμένη έξοδός της από την Ευρωπαϊκή Ένωση έχει οριστεί για τις 31 Οκτωβρίου, ήτοι μία ημέρα προτού αναλάβει την εξουσία επισήμως η Ούρσουλα Φοντ Ντερ Λάιεν.
Σε ό,τι αφορά τους υποψήφιους Επιτρόπους, σημειώνεται ότι η Ελλάδα έχει κάνει γνωστό ότι έχει προτείνει τον Μαργαρίτη Σχοινά.
Αναλυτικά, ιδού τα πρόσωπα που έχουν προταθεί για τις κορυφαίες θέσεις της Κομισιόν:
Ελλάδα: Μαργαρίτης Σχοινάς
Αυστρία: Γιοχάνες Χαν
Βέλγιο: Ντιντιέ Ρέντερς
Βουλγαρία: Μαρίγια Γκάμπριελ
Κροατία: Ντουμπάβκα Σούιτσα
Κύπρος: Στέλλα Κυριακίδη
Τσεχική Δημοκρατία: Βέρα Γιούροβα
Δανία: Μαργκρέτε Βεστάγκερ
Εσθονία: Κάντρι Σίμσον
Φινλανδία: Γιούτα Ουρπλάινεν
Γαλλία: Σιλβί Γκουλάρ
Γερμανία: Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν
Ουγγαρία: Λάζλι Τροκσανί
Ιρλανδία: Φιλ Χόγκαν
Ιταλία: Πάολο Τζεντιλόνι
Λετονία: Βάλντις Ντομπρόβσκις
Λιθουανία: Βιργίνιους Σινκιεβίτσιους
Λουξεμβούργο: Νικολά Σμιτ
Μάλτα: Ελένη Ντάλι
Κάτω Χώρες: Φρανς Τίμερμανς
Πολωνία: Γάνους Βοϊτσεχόφσκι
Πορτογαλία: Ελίζα Φερέιρα
Ρουμανία: Ροβάνα Πλουμ
Σλοβακία: Μάρος Σέφκοβιτς
Σλοβενία: Γιάνεζ Λεναρτσιτς
Ισπανία: Γιόσεπ Μπορέλ 
Σουηδία: Ίλβα ΓιόχανσονΠηγή

Απάντηση