Το Γενέσιο της Θεοτόκου στη Βοκόπολη Βερατίου (ΦΩΤΟ)


Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 09/09 01:21

genesio berati 3

Γράφει ο π. Ηλίας Μάκος στην Romfea.gr


Στον ιστορικό ναό της Γέννησης της Θεοτόκου, στη Βοκόπολη Βερατίου, ιερούργησε ο επιχώριος Μητροπολίτης κ. Ιγνάτιος, που με την απλότητα και τη σεμνότητά του έδωσε κατανυκτικό τόνο στη θεία λειτουργία.

Εορτάζοντας τη γέννηση της Παναγίας οι πιστοί, μέσα στον αφιερωμένο σ’ αυτό το γεγονός ναό, αισθάνθηκαν να τους απευθύνεται με γλυκύτητα η Θεοτόκος.

Και συνειδητοποίησαν τούτη τη μεγάλη αλήθεια, πως είναι το ασφαλέστερο καταφύγιο και ασπίδα αδιαπέραστη της ασφάλειά τους και της ειρήνης τους.

Μπορεί στα διάβα της ιστορίας να έχουν πέσει ισχυρά οχυρά, όπως αυτό της αθεΐας.

Μένει, όμως, πάντα απόρθητο φρούριο η καταφυγή στην αγκαλιά της Παναγίας, που τους διαφυλάττει ως κόρη οφθαλμού, όταν προσφεύγουν σ’ αυτή με εμπιστοσύνη.

Ένιωσαν ότι με τη βοήθεια Εκείνης, μπορούμε οι άνθρωποι να ξεπεράσουμε τις παγίδες της αμαρτίας, που είναι στημένες σε κάθε βήμα και υπάρχει κίνδυνος να πέσουμε σε αυτές.

Και κάνει και κάτι άλλο η Παναγία. Θησαυρίζει την ψυχή μας με αρετές. Και από αυτό το θησαυρό εξαρτάται η ευτυχία μας.

Όπως αναφέρθηκε στο κήρυγμα, έχουμε ελπίδα την Παναγία και δεν δικαιούμαστε να απελπιστούμε, όσοι έως τώρα δεν προσέξαμε στη ζωή και αισθανόμαστε ένοχοι απέναντι στο Θεό.

Μια οποιαδήποτε ιδέα, που θα μας οδηγήσει στην απογοήτευση, δεν είναι παρά μια κακή ενέργεια, που δεν αφήνει να ξεφύγουμε από το φόβο και να πέσουμε στην αγκαλιά της Παναγίας.

Και αν έχουμε τον πόθο να δούμε και εμείς την Παναγία να φωτίζει τα σκοτάδια της ψυχής μας, ας Της το ζητήσουμε χωρίς κανένα δισταγμό και χωρίς να σταθούμε μπροστά σε κανένα εμπόδιο.

Και Εκείνη θα τρέξει κοντά μας. Μη φοβηθούμε, μη δειλιάσουμε και μη διστάσουμε. Η Παναγία μας περιμένει να επιστρέψουμε…

genesio berati 1

genesio berati 1

genesio berati 1

genesio berati 1

genesio berati 1

genesio berati 1

genesio berati 1

genesio berati 1

genesio berati 1

genesio berati 1

genesio berati 1

genesio berati 1

genesio berati 1Πηγή

Απάντηση