Αστυνομικοί αύριο σε σχολεία θα διανέμουν φυλλάδια για την οδική ασφάλεια


Στα δημοτικά σχολεία όλης της χώρας μεταξύ αυτών και του Έβρου θα βρεθούν αύριο, ημέρα έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς, στελέχη της αστυνομίας, προκειμένου να διανείμουν φυλλάδια με συμβουλές προς τους μικρούς μαθητές και στους γονείς τους, για θέματα οδικής ασφάλειας και κυκλοφοριακής αγωγής.

Στόχος του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, στο οποίο ανήκει και η συγκεκριμένη πρωτοβουλία, είναι «η ευαισθητοποίηση γονιών και μαθητών σχετικά με θέματα οδικής ασφάλειας, ιδίως κατά τις μετακινήσεις τους από και προς τα σχολικά συγκροτήματα».

«Μέσα από τα συγκεκριμένα φυλλάδια, δίνονται συμβουλές και περιγράφονται με απλό και κατανοητό τρόπο βασικοί κανόνες του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, για να ενημερωθούν οι μικροί μαθητές πως να κυκλοφορούν στο δρόμο με ασφάλεια. Επιπλέον, περιέχουν χρήσιμες οδηγίες για τους γονείς, έτσι ώστε να παρέχουν τη σωστή κυκλοφοριακή αγωγή στα παιδιά τους, δίνοντας το καλό παράδειγμα».

Περισσότερες χρήσιμες συμβουλές είναι αναρτημένες στην ενότητα «Οδηγός του πολίτη» στην ιστοσελίδα της Ελληνικής Αστυνομίας.

Μοιράσου το άρθρο:Πηγή

Απάντηση