Δ. Χαρίτου: Συναντήθηκε με Εκπαιδευτικούς και επισκέφτηκε το Δήμο Μαρωνείας Σαπών


Συνάντηση εργασίας με τον πρόεδρο και μέλη του συλλόγου εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Ροδόπης «Οι Τρεις Ιεράρχες», είχε ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Ροδόπης Δημήτρης Χαρίτου. Επίσης επισκέφτηκε το δήμο Μαρωνείας Σαπών και είχε συνάντηση εργασίας στις Σάπες με τον δήμαρχο κο Ν.Χαριτόπουλο.

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με το γραφείο του Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ η  συνάντηση με τους εκπροσώπους των εκπαιδευτικών  έγινε με πρωτοβουλία του ιδίου, ενόψει έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς. Το πρώτο κουδούνι στα σχολεία του νομού Ροδόπης θα χτυπήσει αύριο το πρωί, όμως δεν θα βρίσκονται στις θέσεις τους όλοι οι εκπαιδευτικοί που απαιτούνται.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν στον βουλευτή υπάρχουν μέχρι στιγμής σημαντικά κενά σε εκπαιδευτικούς, το 25% περίπου των θέσεων που όφειλαν να είχαν καλυφθεί, πράγμα ανησυχητικό για το ξεκίνημα της χρονιάς. Άλλωστε όπως τόνισε ο βουλευτής ο δάσκαλος είναι ο πιο σημαντικός κρίκος της εκπαιδευτικής διαδικασίας και οι ελλείψεις δασκάλων σε ειδικά μαθήματα ή την παράλληλη στήριξη έχουν επιπτώσεις στους οικονομικά πιο αδύναμους. Ενώ στην αναγκαιότητα των μόνιμων διορισμών που διατύπωσαν οι εκπρόσωποι των εκπαιδευτικών, ο βουλευτής τους υπενθύμισε ότι η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ είχε δρομολογήσει την πρόσληψη 10.500 εκπαιδευτικών στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια, κάτι που δυστυχώς η σημερινή κυβέρνηση της ΝΔ εγκατέλειψε.

Στη συνάντηση έγινε εκτενή αναφορά στην δίχρονη προσχολική αγωγή, η εφαρμογή της οποίας ανεστάλη φέτος στον Δήμο Κομοτηνής. Ο βουλευτής έκανε λόγο για ένα αναγκαίο μέτρο αναβάθμισης της εκπαίδευσης που βάζει στο επίκεντρο του τα ίδια τα παιδιά, αλλά και τους εκπαιδευτικούς. Για αυτό άλλωστε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ επίμονα εργάστηκε για την εφαρμογή της σε όλη την Ελλάδα. Στη συζήτηση αναδείχθηκαν όλα εκείνα τα δεδομένα που οδήγησαν στη μη εφαρμογή της δίχρονης προσχολικής αγωγής στον Δήμο Κομοτηνής και συμφωνήθηκε ότι όλοι από θέσης τους πρέπει να εργαστούν για την ομαλή εφαρμογή της από το επόμενο σχολικό έτος.

Καταληκτικά συμφωνήθηκε να υπάρχει συνεργασία στο πλαίσιο της συμβολής όλων στην στήριξη και αναβάθμιση της δημόσιας εκπαίδευσης.

Δημήτρης Χαρίτου: Ο Δήμος Μαρωνείας Σαπών έχει ανάγκη από σχέδιο βιώσιμης ανάπτυξης και όχι σχέδια για εξόρυξη χρυσού

Συνεχίζοντας τον κύκλο επαφών του με δημάρχους του νομού Ροδόπης ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Ροδόπης Δημήτρης Χαρίτου επισκέφτηκε  σήμερα το μεσημέρι τον δήμαρχο Μαρωνείας Σαπών Ντίνο Χαριτόπουλο, . Η συνάντηση έγινε στο δημαρχείο των Σαπών, παρόντος του Χρήστου Αυγεριδη συντονιστή της τοπικής οργάνωσης ΣΥΡΙΖΑ στις Σάπες.

Ο δήμαρχος υποδέχτηκε με θερμά λόγια τον βουλευτή, αναγνωρίζοντας στο πρόσωπο του έναν φίλο της περιοχής. Στην συνάντηση τέθηκαν όλα τα ζητήματα που απασχολούν τον Δήμο, με το θέμα του χρυσού να κυριαρχεί.

Ο βουλευτής ευχαρίστησε τον δήμαρχο για την υποδοχή του και δήλωσε αναλυτικά «με τον δήμαρχο μας συνδέουν κοινοί αγώνες για ένα κρίσιμο θέμα που απασχολεί την περιοχή. Γνωρίζω ότι βρίσκομαι σε μια υποβαθμισμένη περιοχή με σοβαρότατα προβλήματα, με εκτεταμένες ζώνες φτώχιας, με την πιο υψηλή ανεργία από οποιαδήποτε περιοχή της χώρας και με την μετανάστευση να έχει γιγαντωθεί. Άκουσα με πολύ προσοχή τα πιο ιδιαίτερα τοπικά προβλήματα που απασχολούν την αυτοδιοίκηση και συνδέονται κυρίως με την ολοκλήρωση των υποδομών που λείπουν και με την αξιοποίηση σημαντικών δυνατοτήτων του τόπου. Όλα τα έθεσε με έμφαση στη συζήτηση μας ο δήμαρχος.
Δεν σας κρύβω ότι κανείς δεν νιώθει ικανοποιημένος, παρότι έγιναν κάποια πράγματα το προηγούμενο χρονικό διάστημα, με την κατάσταση στην περιοχή, γιατί το μέτρο σύγκρισης πρέπει να είναι οι ανάγκες των πολιτών, οι δυσκολίες και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η κοινωνία».
Για όλους τους παραπάνω λόγους ο βουλευτής επιδίωξε την συνάντηση με τον δήμαρχο Μαρωνείας Σαπών, όπου υπήρξε συμφωνία ότι το θέμα της εξόρυξης χρυσού στη Θράκη που άνοιξε ο πρωθυπουργός από το βήμα της ΔΕθ θα επιδεινώσει περαιτέρω την κατάσταση στην περιοχή.
Καταληκτικά ο βουλευτής Δημήτρης Χαρίτου ευρισκόμενος στην περιοχή ενδιαφέροντος των μεταλλευτικών εταιρειών απεύθυνε κάλεσμα ενότητας «Χρειάζεται όλοι οι κοινωνικοί, παραγωγικοί φορείς, όσοι έχουμε θέσεις ευθύνης σε αυτήν την περιοχή να αναλάβουμε πρωτοβουλίες και να ζητήσουμε να διακοπούν τώρα οι διαπραγματεύσεις που κάνει ο κος Μητσοτάκης και η κυβέρνηση του με την Eldorado για τις εξορύξεις χρυσού. Αυτό είναι καθολικό αίτημα και χρειάζεται να γίνει υπόθεση όλης της κοινωνίας και θέλω να πιστεύω ότι το επόμενο διάστημα θα αναληφθούν πρωτοβουλίες, ώστε να σταματήσουν οι αρνητικές εξελίξεις για την περιοχή και να σχεδιάσουμε και να υλοποιήσουμε ένα άλλο μοντέλο βιώσιμης ανάπτυξης για τον τόπο, αξιοποιώντας όλα τα ισχυρά συγκριτικά πλεονεκτήματα που διαθέτει».

Μοιράσου το άρθρο:Πηγή

Απάντηση