Εγκατάσταση αξονικού τομογράφου στο Νοσοκομείο Σητείας


Πραγματικότητα έγινε η τριετής προσπάθεια απόκτησης και εγκατάστασης αξονικού τομογράφου στο Νοσοκομείο Σητείας.

Μετά την εγκατάσταση του τις επόμενες λίγες μέρες, θα ακολουθήσει εκπαίδευση του προσωπικού, αδειοδότηση, δοκιμαστική λειτουργία και οριστική παραλαβή.

Η προσπάθεια για την εύρυθμη λειτουργία του αξονικού θα συνεχιστεί και από τη νέα κυβέρνηση με την επαναπροκήρυξη της 3ης θέσης μόνιμου Ιατρού Ακτινοδιαγνωστικής που είχε παγώσει λόγω εκλογών, ενώ το Νοσοκομείο διαθέτει ήδη πίστωση και για επικουρικό Ιατρό Ακτινοδιαγνωστικής.

Στη σχετική ανακοίνωση επισημαίνεται ότι το αίτημα είχε κατατεθεί στους τότε Υπουργούς Υγείας κ.κ. Ξανθό και Πολάκη τον Νοέμβριο του 2016 με τη στήριξη της Διοίκησης 7ης Υ.ΠΕ. Κρήτης.

Το Υπουργείο Υγείας, αφού συγκέντρωσε αντίστοιχα αιτήματα προμήθειας αξονικών τομογράφων και από άλλα Νοσοκομεία της χώρας, ανέθεσε στο Σισμανόγλειο Νοσοκομείο τη διενέργεια διεθνούς διαγωνισμού για την προμήθειά τους.

Το 2018, με την επιτυχή ολοκλήρωση του ενιαίου αυτού πιλοτικού διαγωνισμού (αφορούσε 19 αξονικούς για όλη τη χώρα) το Υπουργείο Υγείας πέτυχε εξοικονόμηση κόστους απόκτησης και ευνοϊκούς όρους αποπληρωμής, απαραίτητα στοιχεία για να είναι οικονομικά εφικτή η προμήθειά τους. Μετά την υπογραφή της συμφωνίας πλαίσιο μεταξύ Σισμανόγλειου Νοσοκομείου και προμηθευτών, οι υπηρεσίες του Νοσοκομείου Σητείας (Οικονομική, Προμηθειών) συνεργάστηκαν άψογα με τις αντίστοιχες του Σισμονόγλειου για την προετοιμασία της εκτελεστικής σύμβασης η οποία τελικά υπεγράφη από τη Διοικήτρια του Γενικού Νοσοκομείου Λασιθίου κα. Σπινθούρη, ενώ και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Γ.Ν. Λασιθίου συνέβαλαν καθοριστικά με τις αποφάσεις τους.

Ταυτόχρονα ξεκίνησε από την Τεχνική Υπηρεσία η προετοιμασία του χώρου που θα λειτουργεί ο αξονικός τομογράφος με τη συνδρομή του Συλλόγου Φίλων Νοσοκομείου Σητείας.

Μοιράσου το άρθρο:Πηγή

Απάντηση