Καβάλα: Ξεκινούν οι διαλέξεις στο πολιτιστικό κέντρο «Πυθαγόρας»


Ο σύλλογος αρχαίας ελληνικής Φιλοσοφίας «συν Αθηνά» διοργανώνει και φέτος σειρά διαλέξεων στο πολιτιστικό κέντρο «Πυθαγόρας» του Δήμου Καβάλας.

Ο Σύλλογος Αρχαίας Ελληνικής Φιλοσοφίας «σὺν Ἀθηνᾷ» ιδρύθηκε το Σεπτέμβριο του 2012 με έδρα την πόλη της Καβάλας με στόχους: Την προώθηση του ορθολογισμού και της επιστήμης και την καλλιέργεια της πολιτικής ηθικής με θέματα εμπνευσμένα από τους Αρχαίους Έλληνες στοχαστές.

Τα ιδρυτικά μέλη αποτελούν είκοσι φιλόλογοι και ένας μαθηματικός. Είναι σύλλογος ευρύτερα επιστημόνων (φυσικών, χημικών, θεολόγων, ιστορικών κ.ά.), που αποβλέπει μεταξύ άλλων και στην εκλαϊκευση της επιστημονικής γνώσης και τη διαθεσιμότητά της στην τοπική κοινωνία.

Προγραμματική δραστηριότητα του συλλόγου «σὺν Ἀθηνᾷ» είναι η διοργάνωση εβδομαδιαίων συναντήσεων για όλους τους πολίτες ανά ηλικιακή ομάδα, οι οποίες θα πραγματοποιούνται τα Σάββατα σε χώρο της σχολής του Πυθαγόρα στην Καβάλα. Η συμμετοχή στα μαθήματα φιλοσοφίας παιδιών και ενηλίκων είναι δωρεάν, για τα μαθήματα αρχαίας ελληνικής γλώσσας ενηλίκων.

Μοιράσου το άρθρο:Πηγή

Απάντηση