Σέρρες: Παρουσίαση του νέου βιβλίου του Βασίλη Τζανακάρη


Το νέο βιβλίο του Σερραίου συγγραφέα Βασίλη Τζανακάρη από τις εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ με τίτλο «ΣΜΎΡΝΗ 1919-1922» και υπότιτλο «Στεργιάδης εναντίον Χρυσόστομου» θα παρουσιαστεί το βράδυ της Δευτέρας 30 Σεπτεμβρίου στις 7, στην αίθουσα του ΔΗΠΕΘΕ Σερρών.

Ταυτόχρονα στο φουαγέ του θεάτρου σε συνεργασία με την ΚΕ.ΔΗ.Σ του Δήμου Σερρών θα εγκαινιαστεί (και θα λειτουργήσει έως τις 10 Οκτωβρίου) μεγάλη έκθεση με περισσότερες από εβδομήντα φωτογραφίες και περισσότερες από εκατό εφημερίδες και τεκμήρια της Μικρασιατικής εκστρατείας, από το αρχείο του συγγραφέα, την οποία θα εγκαινιάσει ο υπουργός Μακεδονίας – Θράκης κ. Θεόδωρος Καράογλου ο οποίος θα συμμετέχει και στην παρουσίαση του βιβλίου.
Πρόκειται για το 25ο βιβλίο του Βασίλη Τζανακάρη με το οποίο ο Σερραίος συγγραφέας επιστρέφει στην προκυμαία της Σμύρνης εκεί όπου, εκατό χρόνια πριν, στις 2 Μαΐου 1919, γράφτηκε η ματωμένη αρχή του τέλους της Μεγάλης Ιδέας.


Για το βιβλίο εκτός από τον υπουργό Μακεδονίας – Θράκης κ. Θ. Καράογλου, θα μιλήσει η φιλόλογος Σύλια Ζέτα και ο συγγραφέας, ενώ κείμενα θα διαβάσουν οι ηθοποιοί Καλιόπη Ευαγγελίδου και Γιώργος Καρύδας. Την εκδήλωση θα παρουσιάσει και θα συντονίσει η δημοσιογράφος της ΕΡΑ Σερρών Δέσποινα Γιαννακίδου.
Οργανωτής της έκθεσης είναι ο ζωγράφος Βασίλης Βαφειάδης

Μοιράσου το άρθρο:Πηγή

Απάντηση