«Τέχνη καθ’ Οδόν» στο Βενεράτο


Στο Βενεράτο μετακομίζει αυτό το Σάββατο το 4ο Παγκρήτιο Φεστιβάλ Δρόμου, «Τέχνη Καθ’ Οδόν», με τη μουσική βραδιά έντεχνου και λαϊκού στην κεντρική πλατεία του χωριού. Έτσι ολοκληρώνει την βόλτα στα χωριά του Δήμου Ηρακλείου, που ξεκίνησε από τις Άνω Ασίτες και τα Κεράσα.

Επίσης οι εικαστικοί, Νικήτας Αλμπάνης, Ελευθέριος Κοντοπόδης, Φλώρα Ρουμελιώτη, Ανδρέας Σταυριανουδάκης- Καμπάς, Γιώργος Χατζηβασίλης, Σέμελη Αποστολάκη, Φωτεινή Γελασάκη, Ηλίας Κασάπης και Ιωάννης Αποστολάκης, αποτυπώνουν σε 10 τοιχογραφίες σκηνές από τον «Ερωτόκριτο» του Βιτσέντζου Κορνάρου, μετατρέποντας το Βενεράτο σε «Χωριό του Ερωτόκριτου και της Κρητικής Αναγέννησης».
Στα δύο προηγούμενα χωριά οι Άνω Ασίτες μεταμορφώθηκαν σε «Χωριό των Χρωμάτων», και τα Κεράσα σε «Χωριό των Παραμυθιών», γεμίζοντας χρώμα και μελωδία.
Εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν και στους δύο οικισμούς με συναυλίες, θεατρικά δρώμενα, παραμύθια και κουκλοθέατρο, περιβαλλοντικές δράσεις και όμορφους περιπάτους, κατασκευές και πάρτι. Παράλληλα έγιναν εκθέσεις ντόπιων παραγωγών, εκθέσεις φωτογραφίας ακόμα και τοιχογραφίες στα σοκάκια των οικισμών από νέους δημιουργούς.
Ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός αναφερόμενος στις εκδηλώσεις εκτός των τειχών επεσήμανε ότι, «ο Δήμος Ηρακλείου, η Περιφέρεια Κρήτης, η ΔΗΚΕΗ, οι Πολιτιστικοί Σύλλογοι και οι κάτοικοι των οικισμών της ενδοχώρας του Δήμου μας, για μία ακόμα φορά απέδειξαν ότι μπορούν να δημιουργήσουν – από κοινού – πολύ όμορφα πράγματα, μπορούν να μεταμορφώσουν τον τόπο και να δημιουργήσουν νέες κοιτίδες τέχνης και πολιτισμού, συμβάλλοντας στην ισόρροπη πολιτιστική ανάπτυξη κέντρου και περιφέρειας».

Μοιράσου το άρθρο:Πηγή

Απάντηση