Το μετρό Θεσσαλονίκης θα είναι έτοιμο τον Απρίλιο του 2023 (video)


Στη Βουλή, εγκρίθηκε, κατά πλειοψηφία, από την Επιτροπή Δημοσίων Επιχειρήσεων της Βουλής ο διορισμός του Νίκου Ταχιάου και Νίκου Κουρέτα στις θέσεις του προέδρου και του διευθύνοντος συμβούλου αντιστοίχως της Αττικό Μετρό ΑΕ. Νωρίτερα ειχε προκύψει αντιπαράθεση των κομμάτων για την ολοκλήρωση και το κόστος του έργου.

O υπουργός Υποδομών κα Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής, απαντώντας στην κριτική της αντιπολίτευσης που εστιάστηκε στην εξέλιξη του έργου στο ΜΕΤΡΟ Θεσσαλονίκης, τόνισε ότι η στάση των αρχαιολόγων δεν είναι ενιαία, σημειώνοντας πως σε αρκετές περιπτώσεις έργων, είτε το δασαρχείο είτε οι αρχαιολόγοι δημιουργούν προσκόμματα.

«Στόχος είναι να ολοκληρωθεί το έργο τον Απρίλιο του 2023», επισήμανε ο υπουργός, «στο σύνολό του μαζί με το σταθμό Βενιζέλου».  Ο επίμαχος σταθμός » Βενιζέλου», αποτελεί θέμα αντιπαράθεσης στη Θεσσαλονίκη, με τους περισσότερους φορείς να προκρίνουν τη λύση της απόσπασης και επανατοποθέτησης των ευρημάτων των ανασκαφών μετά την ολοκλήρωσή του.  Λύση, που την  υιοθετεί και ο πρωθυπουργός με δηλώσεις του στο πλαίσιο της ΔΕΘ, ενώ στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε σήμερα στη βουλή  και ο υπουργός Υποδομών. » Το κόστος των ανασκαφών  που έγιναν όλο αυτό το διάστημα στη Θεσσαλονίκη, πλησιάζει στα 135 εκατομμύρια ευρώ, τη στιγμή που το μουσείο της Ακρόπολης κόστισε λιγότερα χρήματα» , επισήμανε ο Κώστας Καραμανλής και τόνισε πως «εάν δεν τελειώσει το έργο έως το 2025, τότε όλα τα χρήματα θα επιστραφούν στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή»

Πηγή : ΕΡΤ

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Μοιράσου το άρθρο:Πηγή

Απάντηση