Ήχησαν εκ νέου οι σειρήνες στο νότιο Ισραήλ – Βίντεο
ΚΟΣΜΟΣ23:51 11.09.2019(ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ 00:06 12.09.2019) Λήψη σύντομου urlΣυναγερμός σήμανε το βράδυ της Τετάρτης στην παραλιακή πόλη του Ζικίμ, η οποία απέχει μόλις δύο μίλια μακριά από τα σύνορα με τη Γάζα. Πληροφορίες για εκρήξεις στην πόλη Ασκελόν.Ήχησαν εκ νέου οι σειρήνες στο νότιο Ισραήλ, με τις ένοπλες δυνάμεις της χώρας να ενεργοποιούν το σύστημα εναέριας άμυνας.
Σύμφωνα με τις IDF, οι σειρήνες ήχησαν στην παραλιακή πόλη του Ζικίμ, η οποία απέχει μόλις δύο μίλια από τα σύνορα με τη Γάζα.
Βίντεο, το οποίο δόθηκε στη δημοσιότητα, δείχνει πυραύλους του «Σιδερένιου Θόλου» (σ.σ. ισραηλινό σύστημα αεράμυνας) να αναχαιτίζουν εισερχόμενες ρουκέτες.

​Λίγο νωρίτερα, παράλληλα, αεροσκάφη των IDF φέρεται να εκτέλεσαν αεροπορική επιδρομή στην περιοχή Μπείτ Λάχια, στα βόρεια σύνορα της Γάζας.

​Κατά τη διάρκεια της επίθεσης, βέβαια, αντιαεροπορικά πυρά εκτοξεύονταν από το έδαφος του παλαιστινιακού θύλακα.

​Στο μεταξύ, αναφορές κάνουν λόγο για εκρήξεις στην Ασκελόν, ισραηλινή πόλη που βρίσκεται μερικά μίλια βόρεια του Ζικίμ.
Την Τρίτη, ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Μπενιαμίν Νετανιάχου, αναγκάστηκε να διακόψει προεκλογική συγκέντρωση στην πόλη Ασντόντ, καθώς ήχησαν οι σειρήνες προειδοποίησης, με αποτέλεσμα οι πολίτες να κατευθυνθούν σε καταφύγια.Πηγή

Απάντηση