Πρώτο κουδούνι για τη νέα σχολική χρονιά (video)


Πρώτο κουδούνι σήμερα για πρωτάκια αλλά και βετεράνους, που θα δώσουν το παρών στον αγιασμό, με τα βιβλία στη θέση τους, όπως διαβεβαιώνει το υπουργείο Παιδείας και με το μεγαλύτερο μέρος των κενών να έχει πληρωθεί από αναπληρωτές εκπαιδευτικούς.

Ο πρωθυπουργός θα επισκεφθεί στις 9.30 το 7ο Δημοτικό Σχολείο Γαλατσίου, για να παρακολουθήσει τον αγιασμό.

Η υπουργός παιδείας Νίκη Κεραμέως  είναι στη Λέρο σε hot spot όπου φιλοξενούνται προσφυγόπουλα και στη συνέχεια θα παραβρεθεί στον αγιασμό σχολείου ειδικής αγωγής στην Κάλυμνο.

Στο Αγ. Ελευθέριο  στα Πατήσια  παραβρέθηκε  στην τελετή του αγιασμού ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος.  Μαζί του και η υφυπουργός Παιδείας  Σοφία Ζαχαράκη

Σύμφωνα με την ΟΛΜΕ υπάρχουν κενά, κυρίως στα λύκεια ,στις ειδικότητες των φιλολόγων, των φυσικών και των μαθηματικών. Το υπουργείο πάντως διαβεβαιώνει ότι οι πιστώσεις που θα χρειαστούν για τις προσλήψεις αναπληρωτών μέχρι το τέλος της σχολικής χρονιάς, είναι ήδη εξασφαλισμένες.

Τον ουσιαστικό έλεγχο των σχολείων, την αποκατάσταση ζημιών που προκλήθηκαν από το σεισμό της 19ης Ιούλη και την αντισεισμική θωράκισή τους, ζητούν Σωματεία, Σύλλογοι και φορείς, που έχουν προγραμματίσει συγκέντρωση  διαμαρτυρίας, στις τρεις μετα το μεσημέρι, στο Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής.

Κάποια σχολεία της Αττικής δεν είναι έτοιμα να λειτουργήσουν, λόγω των ζημιών από τον σεισμό, ωστόσο, όπως διαβεβαίωσε ο Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Σταύρος Αδάμης, οι μαθητές θα πάνε σε όμορα σχολεία.

Πηγή: Πρώτο Πρόγραμμα

Μοιράσου το άρθρο:Πηγή

Απάντηση