Σχολείο Φυλακών Λάρισας: H υπόσχεση του Λ. Μαχαιρίτσα και το δώρο του Γ. Χαρούλη


Με μια υπόσχεση που δεν κατάφερε τελικά να υλοποιήσει λόγω του ξαφνικού του θανάτου, είχε αποχαιρετήσει το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας των Φυλακών της Λάρισας, ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας, ο οποίος είχε τραγουδήσει στο Σχολείο μαζί με τον συνθέτη Γ. Μαύρο, δύο ημέρες πριν τη λήξη του σχολικού έτους στα τέλη Ιουνίου του 2016. Ο αγαπημένος τραγουδοποιός είχε ζητήσει να γίνει μια καταγραφή σε μουσικά όργανα που χρειάζονταν το σχολείο για να τα φέρει ο ίδιος. Μάλιστα είχε επικοινωνήσει με τον διευθυντή του Σχολείου των φυλακών, Γιώργο Τράντα, όπως τόνισε μιλώντας σήμερα στην ΕΡΤ Λάρισας για να τα φέρει ο ίδιος στις φυλακές και να τραγουδήσει μόλις ολοκληρώσει τις προγραμματισμένες συναυλίες.

Δυστυχώς όμως ο Λαυρέντης δεν κατόρθωσε να ολοκληρώσει τις δύο προγραμματισμένες συναυλίες και να έρθει στη Λάρισα για να κρατήσει την υπόσχεση του, να φέρει τα μουσικά όργανα στο Σχολείο των Φυλακών και να τραγουδήσει για μία ακόμη φορά με τους κρατούμενους. Εφυγε προδωμένος από την καρδιά του, τα ξημερώματα της περασμένης Δευτέρας.
Ο διευθυντής του Σχολείου των φυλακών, θυμάται τον Λ. Μαχαιρίτσα να χαρακτηρίζει τότε μοναδική εμπειρία την επίσκεψη του στις φυλακές της Λάρισας. Ο ίδιος μάλιστα μαζί με τον Γ. Μαύρο, είχαν επισκεφθεί και την δανειστική βιβλιοθήκη και το μουσειάκι «SMART», που φιλοξενεί δημιουργίες των εκπαιδευόμενων και άλλων κρατούμενων της φυλακής.

Οι μαθητές του Σχολείου θα έχουν την ευκαιρία πάντως να ακούσουν από κοντά τον γνωστό τραγουδοποιό Γιάννη Χαρούλη, ο οποίος έχει τραγουδήσει ήδη δύο φορές στον χώρο του Σχολείου στη Λάρισα. Η άφιξη του αναμένεται σύντομα και μάλιστα ο γνωστός τραγουδοποιός που βρέθηκε την περασμένη Παρασκευή στη Λάρισα για προγραμματισμένη συναυλία χάρισε την αγαπημένη του κιθάρα στην Διεύθυνση του Σχολείου.
Εκτός του αείμνηστου Λ. Μαχαιρίτσα και του Γ. Χαρούλη, στο Σχολείο των Φυλακών της Λάρισας έχουν βρεθεί και ο Σ. Μάλαμας και ο Δ. Ζερβουδάκης.
Τα μαθήματα στο Σχολείο των Φυλακών ξεκινούν όπως εξήγησε ο διευθυντής του Σχολείου στην ΕΡΤ την ερχόμενη Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου. Επί του παρόντος στο Σχολείο τρέχει το θερινό τμήμα που έχει ως αντικείμενο τη δράση «Μαθαίνω ψηφιδωτό». Τη νέα σχολική χρονιά αναμένεται να καθίσουν στα θρανία του Σχολείου περίπου 100 μαθητές στα τρία τμήματα που θα λειτουργήσουν, όπως εξήγησε ο κ. Τράντας, ενώ αξίζει να υπογραμμιστεί ότι τρεις τρόφιμοι είναι φοιτητές στο ΕΑΠ και ένας ακόμη φοιτά στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας.

Μοιράσου το άρθρο:Πηγή

Απάντηση