Τα μηνύματα της πολιτειακής και πολιτικής ηγεσίας για τη νέα σχολική χρονιά – Βίντεο, φωτογραφίες
ΕΛΛΑΔΑ12:28 11.09.2019Λήψη σύντομου urlΒρείτε μας«Είστε η ελπίδα και το μέλλον αυτού του τόπου», είπε μεταξύ άλλων ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος για την πρώτη ημέρα της σχολικής χρονιάς.Αφορμή για διαβεβαιώσεις από μέρους της πολιτικής ηγεσίας σε σχέση με την Παιδεία αποτέλεσε η έναρξη της σχολικής χρονιάς. 

©
Φωτογραφία : Dimitris Grivas / SOOCΑγιασμός στο 7ο Δημοτικό σχολείο Γαλατσίου, παρουσία του Πρωθυπουργού.
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος παρέστη, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, στο κτιριακό συγκρότημα που στεγάζει το 108ο/170ο Δημοτικό και το 90ο/108ο Νηπιαγωγείο Σχολείο Αθηνών.
«Είστε η ελπίδα και το μέλλον αυτού του τόπου. Ξέρω σε ποιο σχολείο βρίσκομαι και μιλώ και για εκείνα τα παιδιά που δεν είναι Έλληνες, αλλά είναι κοντά μας, είναι ένα κομμάτι από την ψυχή μας και την καρδιά μας. Αυτός ο τόπος, η Ελλάδα, όπως έχει αποδείξει μέσα στον χρόνο, είναι Χώρα της Δημοκρατίας, της πραγματικής ισότητας και της κοινωνικής δικαιοσύνης. Όλα τα παιδιά, είναι παιδιά μας», είπε ο κ. Παυλόπουλος. 
Ζήτησε από τους μαθητές «…να κλείνετε διαρκώς την Ελλάδα μέσα σας. Μέσα στην καρδιά σας και μέσα στην ψυχή σας. Αυτό σημαίνει πως γνώμονας της πορείας σας, για πάντα, πρέπει να είναι η Ιστορία μας και η προοπτική μας, μαζί με τις αρχές και τις αξίες που χαρακτηρίζουν την μεγαλειώδη ιστορική διαδρομή του Λαού μας και του Έθνους μας». 
Ενώ για τα παιδιά που δεν είναι Έλληνες, είπε ότι «… δεν τους ζητάμε να ξεχάσουν την εθνική τους ταυτότητα. Αντιθέτως, πρέπει να την σέβονται στο ακέραιο και να την υπηρετούν, πολλώ μάλλον όταν ο ελληνικός πολιτισμός έχει ως βασική του αρχή την συνύπαρξη και τον διάλογο των πολιτισμών. Όμως, τα παιδιά αυτά που ζουν μαζί μας πρέπει να βλέπουν, φυσικά με τον δικό τους τρόπο, την χώρα μας, την Ελλάδα, και σαν δική τους Χώρα. Ιδίως δε να την βλέπουν ως Χώρα που συμβολίζει, κατά την ιστορική της κληρονομιά και προοπτική, αρχές, αξίες και ιδανικά που υπερασπίζονται τον άνθρωπο, τον κάθε άνθρωπο, και τα θεμελιώδη δικαιώματά του».
«Ξέρουμε ότι αντιμετωπίζετε μεγάλα προβλήματα σε αυτό το σχολείο, όπως και σε πολλά σχολεία της Αθήνας για αυτό και εμείς θέλουμε να κάνουμε μία συμφωνία να συνεργαστούμε. Εμείς θα φροντίσουμε ώστε να έχετε το πιο ωραίο, το πιο καθαρό και το πιο ασφαλές σχολείο. Εσείς, να διαβάζετε και να χαμογελάτε. Αυτό είναι που θέλουμε από εσάς!», είπε εν τω μεταξύ ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης που έδωσε το «παρών» στην τελετή αγιασμού του ίδιου σχολείου.

©
Φωτογραφία : Dimitris Grivas / SOOCΑγιασμός στο 7ο Δημοτικό σχολείο Γαλατσίου, παρουσία του Πρωθυπουργού.
Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης παρέστη στον αγιασμό του 7ος Δημοτικού Σχολείου Γαλατσίου και στο μήνυμά του για τη νέα σχολική χρονιά, απευθύνθηκε τόσο στους μαθητές, όσο και στους δασκάλους, μεταφέροντας τη δέσμευση της κυβέρνησης να στηρίξει το δημόσιο σχολείο. 

Ανάλογο ήταν και το μήνυμα της υπουργού Παιδείας Νίκης Κεραμέως, η οποία σε δηλώσεις της, διεβεβαίωσε ότι η η πολιτεία θα σταθεί δίπλα στους μαθητές και εκπαιδευτικούς και θα κανει ό,τι περνάει απο το χέρι της για να στηρίξει τα σχολεία. 
Σημειώνεται ότι η επιστροφή των μαθητών στα σχολεία έγινε με τα βιβλία στη θέση τους και το μεγαλύτερο μέρος των κενών να έχει πληρωθεί από αναπληρωτές εκπαιδευτικούς, όπως έχει διαβεβαιώσει το υπουργείο Παιδείας.
Υπενθυμίζεται ότι το υπουργείο έχει προχωρήσει στην πρόσληψη 20.558 αναπληρωτών, ενώ η ηγεσία του υπουργείου έχει δηλώσει ότι οι πιστώσεις για τις προσλήψεις αναπληρωτών που θα χρειαστούν μέχρι το τέλος της σχολικής χρονιάς, είναι ήδη εξασφαλισμένες.
 
 Πηγή

Απάντηση