Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς σε Β. Σποράδες και υψηλός σε Μαγνησία


Μοιράσου το άρθρο:

Έκτακτη Συνεδρίαση του Συντονιστικού  Οργάνου Πολιτικής Προστασίας  (Σ.Ο.Π.Π.) Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας & Σποράδων πραγματοποιείται αυτή την ώρα, με θέμα : « Σχεδιασμός και δράσεις Πολιτικής Προστασίας για την αντιμετώπιση κινδύνων λόγω δασικών πυρκαγιών λόγω καιρικών φαινομένων», την οποία συγκάλεση  η  Αντιπεριφερειάρχης  Δωροθέα Κολυνδρίνη, με αφορμή το έκτακτο δελτίο πυρκαγιάς.

Συγκεκριμένα για αύριο Παρασκευή για τις Β. Σποράδες ο κίνδυνος πυρκαγιάς είναι πολύ υψηλός , ενώ για την ηπειρωτική Μαγνησίας υψηλός.

Εντωμεταξύ και σύμφωνα με τον Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εξέδωσε η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας αποφασίστηκε από την ΠΕ Μαγνησίας η προληπτική απαγόρευση κυκλοφορίας οχημάτων και παραμονής εκδρομέων σε δάση και περιοχές ειδικής προστασίας της ΠΕ Μαγνησίας & Σποράδων  κατά την αυριανή ημέρα, που ο κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς είναι στο βαθμό 4 για τις Β. Σποράδες και θεωρείται  ΠΟΛΥ ΥΨΗΛΟΣ και στον βαθμό 3 και θεωρείται ΥΨΗΛΟΣ για την ηπειρωτική Μαγνησία

 

Μοιράσου το άρθρο:Πηγή

Απάντηση