Ποινή φυλάκισης 3,5 ετών για βία κατά της αστυνομίας σε διαδηλωτή στις πορείες της Μόσχας
Δικαστήριο της Μόσχας καταδίκασε έναν συμμετέχοντα στις πορείες στη ρωσική πρωτεύουσα στις αρχές Αυγούστου σε 3,5 χρόνια φυλάκισης.

Με ποινή φυλάκισης 3,5 ετών τιμώρησε δικαστήριο της Μόσχας τον Παβέλ Ουστίνοφ που συμμετείχε σε πορείες στην πρωτεύουσα στις 3 Αυγούστου και κατηγορείται για βία κατά της αστυνομίας.
Σύμφωνα με τα έγγραφα της υπόθεσης, στις 3 Αυγούστου, στην πλατεία Πούσκιν, ο ανώτερος αξιωματικός της αστυνομίας Αλεξάντερ Λιάγκιν συνέλαβε τον Ουστίνοφ, ο οποίος «παραβίαζε τη δημόσια τάξη και ήταν ενεργά συμμετέχων σε ταραχές».
Ο Ουστίνοφ αντιστάθηκε και ο Λιάγκιν έβγαλε τον ώμο του.
Να σημειωθεί πως ο κατηγορούμενος ισχυρίστηκε ότι δεν είναι ένοχος και πως η εισαγγελία είχε ζητήσει την εξαετή κράτησή του.
Ένα κύμα διαδηλώσεων χωρίς άδεια ξεκίνησε στα μέσα Ιουλίου στη Μόσχα, αφού οι αρχές απαγόρευσαν στα μέλη της αντιπολίτευσης να συμμετάσχουν στις εκλογές της 8ης Σεπτεμβρίου, αφού δεν κατάφεραν να συγκεντρώσουν επαρκή αριθμό υπογραφών υποστήριξης.
Αργότερα, το Δικαστήριο της Μόσχας αποφάσισε να επιτρέψει σε έναν υποψήφιο της αντιπολίτευσης, τον Σεργκέι Μιτρόχιν, να συμμετάσχει στην ψηφοφορία.Πηγή

Απάντηση