Δίκη για Μιχαλολιάκο & Κασιδιάρη – Ποινές σε Κασιδιάρη & Παναγιώταρο από άλλη υπόθεση


Στα δικαστήρια της Ευελπίδων εκδικάζεται η μήνυση που κατέθεσε πρώην μέλος της Χρυσής Αυγής για συκοφαντική δυσφήμιση κατά των Νίκου Μιχαλολιάκου και Ηλία Κασιδιάρη.

Επίσης ποινή φυλάκισης τεσσάρων μηνών επέβαλε το Τριμελές Πλημμελειοδικείο στους πρώην βουλευτές της Χρυσής Αυγή, Ηλία Παναγιώταρο και Κωνσταντίνο Μπαρμπαρούση οι οποίοι βρέθηκαν στη θέση του κατηγορούμενου για τους πυροβολισμούς που είχαν σημειωθεί στην κηδεία του χουντικού πραξικοπηματία Νίκου Ντερτιλή, πριν από περίπου έξι χρόνια. Ως μάρτυρες εξετάστηκαν αστυνομικοί οι οποίοι υποστήριξαν ότι εκείνη την ημέρα άκουσαν πυροβολισμούς και στη συνέχεια είδαν μια ομάδα περίπου 20 ατόμων, μεταξύ αυτών και τους τότε βουλευτές. Μάλιστα, όπως υποστήριξαν οι μάρτυρες, εντόπισαν τουλάχιστον 15 κάλυκες οι οποίοι, όπως διαπίστωσαν, προέρχονταν από τα όπλα των κατηγορουμένων.

Οι δικαστές αποφάσισαν την ενοχή των κατηγορουμένων, σε δεύτερο βαθμό, για το αδίκημα των άσκοπων πυροβολισμών, απορρίπτοντας τον ισχυρισμό της υπεράσπισης περί «νομικής πλάνης» καθώς όπως είπαν οι πρώην βουλευτές δεν «θεώρησαν ότι είχε ποινική προέκταση η πράξη τους» καθώς «σε άλλες περιοχές οι πυροβολισμοί αποτελούν έθιμα».

Πηγές: ΕΡΤ1, Α’ Πρόγραμμα

Σχετική είδηση: Απολογία του «πυρηνάρχη» Περάματος της Χρυσής Αυγής – Νέα καταδίκη του Δ. Κουκούτση (video)

Μοιράσου το άρθρο:Πηγή

Απάντηση