Ο Θυατείρων Νικήτας στον Αγγλικανό Αρχιεπίσκοπο Justin Welby


Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 19/09 20:35

nikitas lambeth palace 3

Γραφείο ρεπορτάζ: Romfea.gr


Με τον Αγγλικανό Αρχιεπίσκοπο Καντουαρίας Justin Welby συναντήθηκε σήμερα, Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου ο Αρχιεπίσκοπος Θυατείρων και Μεγάλης Βρετανίας κ. Νικήτας.

Ο Αρχιεπίσκοπος Νικήτας έφτασε στο Lambeth Palace, συνοδευόμενος από τον Αρχιμανδρίτη Νικόδημο Αναγνωστόπουλο.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης οι δύο Αρχιεπίσκοποι συζήτησαν σημαντικά θέματα που άπτονται των ποιμαντικών τους ανησυχιών στη Μεγάλη Βρετανία και συγκεκριμένα για την ανθρώπινη δουλεία και τις θρησκευτικές ελευθερίες.

Ο Αγγλικανός Αρχιεπίσκοπος Justin Welby συνεχάρη για ακόμα μια φορά τον Αρχιεπίσκοπο Νικήτα για την εκλογή του, ενώ εξέφρασε το ενδιαφέρον του για το σημαντικό έργο και τον ρόλο που διαδραματίζει του Οικουμενικό Πατριαρχείο στην Ορθόδοξη Διασπορά.

Οι δύο εκκλησιαστικοί ηγέτες επιβεβαιώνοντας την άριστη μέχρι τώρα συνεργασία τους, συμφώνησαν στη συνεχή επικοινωνία και κοινή εργασία τους, σχετικά με την πνευματική πρόοδο και αρμονική συμβίωση των Ορθοδόξων και Αγγλικανών του Ηνωμένου Βασιλείου.

nikitas lambeth palace 2

nikitas lambeth palace 1

nikitas lambeth palace 1

nikitas lambeth palace 1

Εμφανίσεις: 6483

Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]Πηγή

Απάντηση