Η παράσταση «Tsigan» στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών


Η παράσταση Tsigan /Το τσιγγάνικο ποίημα ανεβαίνει στην Αίθουσα Δημήτρης Μητρόπουλος στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών την Τετάρτη 23, την Πέμπτη 24 και την Παρασκευή 25 Οκτωβρίου στις 20:30.

Μια πολύγλωσση παράσταση, διανθισμένη με ιστορικά στοιχεία, εμπνευσμένη από το έργο Τsigan, The Gypsy Poem της Cecilia Woloch  της διάσημης, ρόμικης καταγωγής, αμερικανίδας ποιήτριας. Μια σύγχρονη, πανανθρώπινη ελεγεία για τη μοίρα των Τσιγγάνων, ένας στοχασμός πάνω στον έρωτα, την περιπλάνηση, την αγάπη, την ελευθερία, την αιωνιότητα. Η παράσταση, στην οποία ακούγονται ελληνικά, αγγλικά, γαλλικά και ρομανί, συνοδεύεται από ελληνικούς υπέρτιτλους.

Νότες, λέξεις και κίνηση παντρεύονται σε ένα μουσικοποιητικό δρώμενο, με βασική ερμηνεύτρια την Αναστασία Πολίτη που έχει τιμηθεί με το βραβείο πρωτοπορίας Σαράν Αλεξαντριάν της Εταιρείας Γάλλων Λογοτεχνών, στην πρώτη επίσημη εμφάνισή της στην Ελλάδα. Η ίδια υπογράφει επίσης τη μετάφραση και τη σκηνοθεσία. Την πλαισιώνουν ο κιθαριστής Χρήστος Αδαμόπουλος, το Πολυφωνικό Συγκρότημα Ήπειρος του Βαγγέλη Κώτσου και ο χορογράφος – χορευτής Errik Noūr.Τα σκηνικά σχεδίασε η Αngela Biancofiore  και τα κοστούμια η  Olga Karpinsky. Η ακουσματική μουσική είναι του  Philippe Blanchard.

Tsigane / Το Τσιγγάνικο ποίημα της Cecilia Woloch

Στο Τσιγγάνικο ποίημα, που κυκλοφόρησε το 2002 στις Ηνωμένες Πολιτείες και εκδόθηκε το 2014 στη Γαλλία, η Βολόκ, σε έναν φανταστικό διάλογο με την τσιγγάνα γιαγιά της, αναφέρεται στην καταγωγή της και στην ιστορία των Ρομά από το πρώτο μισό του 20ού αιώνα μέχρι τις μέρες μας.

Στην ομώνυμη παράσταση που παρουσιάζεται τον Νοέμβριο στην Αίθουσα Δημήτρης Μητρόπουλος, ακούγονται στίχοι της Βολόκ καθώς και ποιήματα του Ματία Εκάρ, ενώ από το ηχητικό σύμπαν του έργου ξεχωρίζει ένα πρελούδιο στη μνήμη του Κωνσταντίνου Γκράχαμ, το γένος Πολίτη (1997 – 2017), πάνω στο τρίγλωσσο βραβευμένο ποίημά του Εvery now and then / De temps en temps / Πότε πότε.

Σύλληψη– Μετάφραση – Σκηνοθεσία – Ερμηνεία – Αναστασία Πολίτη

Κιθάρα- Xρήστος Αδαμόπουλος

Συμμετέχει το Πολυφωνικό Σχήμα Ηπείρου του Βαγγέλη Κώτσου

Χορογραφία – Χορός – Errik Noūr

Σκηνογραφία – Αngela Biancofiore

Κοστούμια – Olga Karpinsky

Ακουσματική μουσική – Philippe Blanchard

Καλλιτεχνική  Συνεργασία  – Jennifer Bocquentin, Μαύρα Σαραντοπούλου, Julie Ward, Jack Ward – Burton

Τιμές εισιτηρίων

7 ευρώ (φοιτητές, νέοι έως 25 ετών, άνεργοι, ΑμεΑ) ● 10 ευρώ ● 15 ευρώ

 Eισιτήρια

210 72 82 333, megaron.gr

Πληροφορίες

210 72 82 333

http://www.megaron.gr

Μοιράσου το άρθρο:Πηγή

Απάντηση