«Μετάβαση-Transition», μια ελεύθερη νομαδική καλλιτεχνική ζωή.


Το καλλιτεχνικό δίκτυο παραστατικών τεχνών «Κινητήρας» από τα μέσα Οκτωβρίου αποχαιρετά το σπίτι και τη γειτονιά της Ερεχθείου με πολλές και ποικίλες εκδηλώσεις, που  κορυφώνονται τη Δευτέρα 14 Οκτωβρίου σ’ ένα opening/closing party, για να μοιραστεί από κοντά τα νέα όνειρα και σχέδια της κινητήριας κοινότητας.

Διανύοντας την τρίτη δεκαετία της ζωής του στον πολιτιστικό χάρτη της Ελλάδας, προχωράει σε ένα νέο μοντέλο καλλιτεχνικής ύπαρξης, το οποίο θα συνεχίσει να ενώνει καλλιτέχνες και ερασιτέχνες απ’ την Ελλάδα και το εξωτερικό, χωρίς όμως να έχει μόνιμη και σταθερή βάση. Αυτή τη σεζόν θα συνεχίσει με θεματική ομπρέλα «Μετάβαση-Transition» μια ελεύθερη νομαδική καλλιτεχνική ζωή.

Αποχαιρετιστήριες δράσεις

Flashback Project
12 & 13/10

H ξεχωριστή καλλιτεχνική συνάντηση Flashback Project επιστρέφει στον Κινητήρα μόνο για δύο παραστάσεις. Εξερευνώντας έργα-σταθμούς στην πορεία του απ’ το 1996 έως σήμερα. Η παράσταση Flashback Project είναι μια απόπειρα αποτίμησης και απολογισμού της 23ετούς πορείας μιας ομάδας, που φέρει το δικό της ξεχωριστό αποτύπωμα στην ταυτότητα του χορού στην Ελλάδα.

Άτομα με και χωρίς αναπηρία, ηλικίας 9 έως 64 χρόνων, προερχόμενα από διαφορετικά επαγγελματικά περιβάλλοντα, συμμετέχοντες στα μαθήματα (KIDitiras,  Ώριμη Ηλικία, Χοροθέατρο, Υποκριτική και Γυμναστική) του Κινητήρα, με την επιμέλεια και τον συντονισμό της Αντιγόνης Γύρα σε συνεργασία με την Κατερίνα Γεβετζή, συν-ταξίδεψαν για επτά μήνες, στο πλαίσιο του εργαστηρίου ρεπερτορίου Flashback Project, στο παρελθόν του Κινητήρα μαζί με σημαντικούς ερμηνευτές, σταθερούς συντελεστές του.

Συντονισμός/Χορογραφία: Αντιγόνη Γύρα
Βοηθός χορογράφου: Κατερίνα Γεβετζή
Επιμέλεια κοστουμιών: Βίκυ Αδάμου
Δραματουργική επιμέλεια: Άννα Τσίχλη
Επιμέλεια μουσικής: Ορέστης Τάνης
Αρχειακή καταγραφή/ Βίντεο: Ιάσονας Βενετσανόπουλος

Συμμετέχουν
: Ελένη Γύρα, Αριστοτέλης-Γιώργος Ζώγας, Νίκη Κόκκαλη, Ευρυδίκη Κραββαρίτη, Άννα Κωνσταντίνου, Μαρία Μαϊστρέλλο, Λυδία Μαχαίρα, Νατάσσα Μωράκη, Νάντια Ντορλή, Μάιρα Πάγκαλου, Ντέμη Παπαθανασίου, Δημήτρης Παπακυριαζής, Παναγιώτης Παύλου, Δημήτρης Ροϊνιώτης

Ημέρες και ώρα παραστάσεων: Σάββατο 12 & Κυριακή 13/10/2019 στις 21:30

Είσοδος: ελεύθερη (ελάχιστη συνεισφορά 10€)
Κρατήσεις θέσεων: 210-9248328 ή στο [email protected]
Διάρκεια: 50 λεπτά

photo: © Χριστίνα Παπαδάκη

Opening/Closing party στον Κινητήρα
14/10

Τη Δευτέρα 14 Οκτωβρίου, το Καλλιτεχνικό Δίκτυο του Κινητήρα, ύστερα από 11 χρόνια, αποχαιρετά το πρώτο του σπίτι μ’ ένα Opening/Closing party παρέα με όλη του την οικογένεια, δηλαδή όλους όσοι τον στήριξαν όλα αυτά τα χρόνια, με πολύ χορό, εκπλήξεις και νέα σχέδια.

Ημέρα και ώρα: Δευτέρα 14/10 στις 18.30 (άφιξη με live μουσική και λικέρ)

19.00: αποτίμηση των 11 χρόνων του στούντιο και σχέδια για το μέλλον
Απ’ τις 20.00 και μετά, φαγητό κρασί και πολύς χορός

Κρατήσεις θέσεων: έως 10/10 στο 210-9248328 ή στο [email protected]

Γραφιστική επιμέλεια: Σοφία Αποστολοπούλου

Κινητήρας

Καλλιτεχνικό δίκτυο παραστατικών τεχνών

Ερεχθείου 22, Ακρόπολη

Τηλ.: 210 9248328

www.kinitiras.com

 

Μοιράσου το άρθρο:Πηγή

Απάντηση