Τότε που έρρεαν τεράστια ποτάμια στον Άρη: Κλίμα σαν της Γης είχε ο Κόκκινος Πλανήτης – Βίντεο
TΕΧΝΟΛΟΓΙΑ14:11 11.10.2019(ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ 14:13 11.10.2019) Λήψη σύντομου urlΣτον πλανήτη Άρη κάποτε κυλούσαν τεράστιοι ποταμοί και μπορεί να έχουν περάσει 3,5 με 4 δις. χρόνια από τότε, αλλά τα σημάδια είναι ακόμη βαθιά χαραγμένα στον Κόκκινο Πλανήτη.Αυτά τα βαθιά σημάδια από την άλλοτε αέναη ροή των υδάτων στον Άρη κατέγραψε σε φωτογραφίες της Ευρωπαϊκή Διαστημική Υπηρεσία (ESA), μέσω των ειδικών καμερών του διαστημικού οχήματος Mars Express, που βρίσκεται σε τροχιά στον πλανητικό γείτονα της Γης.

​Ειδικότερα, η περιοχή του πλανήτη Άρη, Nirgal Vallis,  όπου κάποτε κυλούσαν ποταμοί, υπάρχουν φαράγγια με βάθος έως και 200 μέτρα και πλάτος άνω των δύο χιλιομέτρων.

Χαρακτηριστικό είναι ότι, παρόμοιες κοιλάδες με δίκτυα φαραγγιών σαν του πλανήτη Άρη υπάρχουν και στη Γη. Τέτοιες περιοχές είναι αυτή στο Κολοράντο στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής ή στην έρημο Ατακάμα στη Χιλή, αλλά και στη Χαβάη.

Σύμφωνα, δε, με τις σχετικές αναλύσεις των επιστημόνων, της ευρωπαϊκής ESA, της αμερικανικής NASA και της ρωσικής Υπηρεσίας Διαστήματος, Roscosmos, τότε στον Κόκκινο Πλανήτη, το κλίμα ήταν πολύ θερμότερο και υγρό, γι’ αυτό και το νερό ήταν εκεί σε υγρή μορφή, όπως είναι στη Γη, σήμερα.
Δείτε το βίντεο:Πηγή

Απάντηση