«100 χρόνια θέατρο των Ελλήνων στην Αυστραλία (1910-2010)»


To βιβλίο της Δρ Ελένης Τσεφαλά για το ελληνικό θέατρο στην Αυστραλία πρόκειται να παρουσιαστεί την Πέμπτη 17 Οκτωβρίου στο Ελληνικό Κέντρο στη Μελβούρνη ενώ ήδη έχει παρουσιαστεί στο Σίδνεϊ.

Η παρουσίαση του βιβλίου με τίτλο «100 χρόνια θέατρο των Ελλήνων στην Αυστραλία (1910-2010)» θα γίνει από τον Κωνσταντίνο Καλυμνιό.

Ο Ιωάννης Καλλιμάνης, Πολιτειακός Πρόεδρος ΑΧΕΠΑ Νέας Νότιας Ουαλίας και Νέας Ζηλανδίας, στο προοίμιο του βιβλίου αναφέρει μεταξύ άλλων ότι η πανεπιστημιακή εμπειρία αλλά και η στενή σχέση της συγγραφέα  με τα θεατρικά πράγματα της ελληνικής διασποράς στην Αυστραλία έχουν σαν αποτέλεσμα μια  ολοκληρωμένη, εξαντλητική και εμπνευσμένη καταγραφή ενός σημαντικότατου τμήματος της ελληνοαυστραλιανής παρουσίας.

Πρόκειται για μια θαυμάσια μελέτη της μεταναστευτικής κουλτούρας η οποία προσεγγίζεται μέσω του θεάτρου ως διαδικασία επιτέλεσης της ελληνικής ταυτότητας σε συγκρουσιακή αλλά και σε διαλογική σχέση με την κουλτούρα της χώρας υποδοχής, συμπληρώνει ο κ. Καλλιμάνης.

Η Ελένη Τσεφάλα γεννήθηκε στο Μόντρεαλ του Καναδά, όπου και ολοκλήρωσε τη στοιχειώδη και μέση εκπαίδευση. Βασικές και μεταπτυχιακές σπουδές αγγλικής φιλολογίας έκανε στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και στο Πανεπιστήμιο του Λονδίνου, Insitute of Education. Ελαβε μεταπτυχιακό δίπλωμα και στον τομέα «Drama and Education» στο Πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου.

Είναι απόφοιτος της Ανωτέρας Δραματικής Σχολής του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Βόλου και έχει παρακολουθήσει σεμιναριακούς κύκλους υποκριτικής στο Central School of Speech and Drama στο Λονδίνο.

Ασχολείται με το θέατρο, την τηλεόραση και τον κινηματογράφο ως ηθοποιός από το 1985 και έχει σκηνοθετήσει παραστάσεις με ομάδες παιδιών, εφήβων και επαγγελματικούς και ερασιτεχνικούς θιάσους.

 

 

Συντάκτρια: Φούλη Ζαβιτσάνου με πληροφορίες από Νέος Κόσμος

 

 

 

 

 Πηγή

Απάντηση