”Για τις συνέπειες της απόφασης θα αποφασίσει η Ιερά Σύνοδος”


Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 12/10 17:35

1 balas

Γραφείο ρεπορτάζ: Romfea.gr


Δια στόματος του Πρωθιερέα Νικολάου Μπαλασώφ, Αναπληρωτή Προέδρου του Τμήματος Εξωτερικών Σχέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας, ήρθε η πρώτη αντίδραση της Εκκλησίας της Ρωσίας για την απόφαση της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Ο Πρωθιερέας Νικόλαος Μπαλασώφ μεταξύ άλλων δήλωσε: “Οι συνέπειες της απόφασης αυτής για τις σχέσεις μεταξύ της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας και της Ελλαδικής Εκκλησίας θα δοθεί σύντομα από την Ιερά Σύνοδο του Πατριαρχείου Μόσχας”.

Παράλληλα, υπενθύμισε ότι η Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία, σε αντίθεση με την Ελλαδική Εκκλησία, της οποίας η δικαιοδοσία δεν καλύπτει ολόκληρη την επικράτεια της Ελλάδας, είναι μια πολυεθνική εκκλησία και απέχει πολύ από την περιορισμένη ποιμαντική φροντίδα των πιστών που ζουν στη Ρωσία.

Τέλος ο π. Νικόλαος ανέφερε ότι παρά τις τεκμηριωμένες προτάσεις αρκετών Μητροπολιτών για μη λήψη τέτοιας απόφασης, η Εκκλησία της Ελλάδος αναγνώρισε την Εκκλησία της Ουκρανίας.

Εμφανίσεις: 3630

Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]Πηγή

Απάντηση