Δυσφορία Αγιορειτών για την αναβολή εγκατάστασης του Πολιτικού Διοικητή


Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 12/10 01:36

iera koinotita 1

Του Αιμίλιου Πολυγένη


Έντονη δυσφορία επικρατεί στο Άγιον Όρος με την αναβολή ανάληψης καθηκόντων του νέου Πολιτικού Διοικητή κ. Αθανασίου Μαρτίνου, ο οποίος την Τετάρτη 9 Οκτωβρίου ορκίστηκε ενώπιον του Υπ. Εξωτερικών κ. Ν. Δένδια.

Το πρωί της Παρασκευής 11 Οκτωβρίου οι Αγιορείτες μέσω τηλεγραφήματος από την Διοίκηση του Αγίου Όρους, ενημερώθηκαν ότι ο κ. Μαρτίνος λόγω σοβαρού κολλήματος ανέβαλε για ακόμη μια φορά την άφιξή του.

Πληροφορίες της Romfea.gr αναφέρουν ότι είναι η τρίτη φορά που αναβάλλεται η εγκατάσταση του νέου Πολιτικού Διοικητή στο Περιβόλι της Παναγίας.

Αντιπρόσωπος του Αγίου Όρους μιλώντας στην Romfea.gr, επιβεβαίωσε το εν λόγω γεγονός, τονίζοντας φανερά ενοχλήμενος ότι «οι αγιορείτες δεν είναι κομπάρσοι κανενός».

Επίσης, ανέφερε ότι παρόλο που το Άγιον Όρος έχει επίσημα νέο Πολιτικό Διοικητή, τόσο ο Πρωτεπιστάτης όσο και η Ιερά Κοινότητα δεν τον έχει δει ακόμη.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο κ. Μαρτίνος, ίσως να περιμένει την κατάργηση του προηγούμενου ΦΕΚ και την έκδοση νέου, στο οποίο θα αναγράφεται ότι αναλαμβάνει την θέση αμισθί.

Παρόλο αυτά η Σύναξη της Ιεράς Κοινότητας θα πραγματοποιηθεί κανονικά την Δευτέρα 14 Οκτωβρίου, στην οποία παρακαλούνται να συμμετάσχουν οι Αντιπρόσωποι και να ενημερώσουν τις Ιερές Μονές προς τυχόν αποστολη εγγράφων για να συμπεριληφθούν στην Ημερήσια Διάταξη του Σαββάτου 29 Οκτωβρίου.

Εμφανίσεις: 13914

Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]Πηγή

Απάντηση