Ετοιμοθάνατος επιστήμονας μετατρέπεται σε ρομπότ για να μην πεθάνει – Βίντεο
Μπορεί να μοιάζει με σενάριο από ταινία επιστημονικής φαντασίας, αλλά είναι πραγματικότητα. Επιστήμονας που πεθαίνει εξαιτίας σπάνιας ασθένειας μετατρέπει τον εαυτό του σε σάιμποργκ.Συγκεκριμένα, ο δρ Πίτερ Σκοτ Μόργκαν, ένας Αγγλο-Αμερικανός ρομποτιστής υποφέρει από μια ανίατη εκφυλιστική ασθένεια κι αποφάσισε να φτάσει την επιστήμη στα όριά της και να γίνει ο ίδιος πειραματόζωο, προκειμένου να επιβιώσει ως μισός άνθρωπος μισό ρομπότ (σάιμποργκ).

​«Αυτή είναι η τελευταία μου ανάρτηση ως Πίτερ 1.0», τουίταρε ο 61χρονος επιστήμονας που ολοκληρώνει τη «μετατροπή σε πλήρες σάιμποργκ».

THIS IS MY LAST POST as Peter 1.0. Tomorrow I trade my voice for potentially decades of life as we complete the final medical procedure for my transition to Full Cyborg, the month I was told statistically I would be dead. I’m not dying, I’m transforming! Oh, how I LOVE Science!!! pic.twitter.com/xCO17ph0lp
— Dr Peter B Scott-Morgan (@DrScottMorgan) October 9, 2019

Αυτή η διαδικασία της «μεταμόρφωσής» του σε μηχανή διαρκεί περισσότερο από 1 χρόνο τώρα. Ο επιστήμονας, που φέτος το καλοκαίρι ίδρυσε το Ίδρυμα Scott-Morgan για την προώθηση της ρομποτικής και της Τεχνητής Νοημοσύνης, έχει συγκεντρώσει μια διεθνή ομάδα ειδικών επιστημόνων και μηχανικών από εταιρείες κολοσσούς όπως η Microsoft, η Intel και η Dell, για να εργαστούν στο σχέδιό του να γίνει ρομπότ.
Στο τελευταίο στάδιο, ο Σκοτ θα υποβληθεί σε λαρυγγεκτομή – μια χεοιρουργική επέμβαση κατά την οποία θα του αφαιρεθούν οι φωνητικές χορδές- για μειωθούν οι κίνδυνοι ασφυξίας από την εισρόφηση τροφών, υγρών και σάλιου στους πνεύμονες, που θα του προκαλούσαν πνευμονία και τελικά θάνατο.
Ο καθηλωμένος σε αναπηρικό καροτσάκι επιστήμονας πέρασε περισσότερες από 60 ώρες στο στούντιο ηχογραφώντας τη φωνή του, ήχους και τυχαίους θορύβους, ώστε η τεχνητή νοημοσύνη να είναι σε θέση να συναρμολογήσεις σε μια μηχανική προέλευσης ρομποτική φωνή.

BACK IN RECORDING STUDIO to record 5,000 phrases for brilliant @cereproc to research building extra-high-quality voice as used on SatNavs. Only 43% lung capacity now, but thanks to amazing Mouthpiece Ventilation can still inflate lungs to talk as clearly and for as long as ever! pic.twitter.com/djLsVB4g5f
— Dr Peter B Scott-Morgan (@DrScottMorgan) January 8, 2019

​«Δε χρειάζεται να πω ότι όλη φυσική αλληλεπίδρασή μου με τον κόσμο θα γίνει ρομποτική. Και, φυσικά, οι 5 μου αισθήσεις πρόκειται να ενισχυθούν. Αλλά το σπουδαιότερο είναι ότι τμήμα του εγκεφάλου μου, και όλη η εξωτερική μου εικόνα, σύντομα θα είναι ηλεκτρονικά και πλήρως συνθετικά», τόνισε ο επιστήμονας.
«Από εδώ και στο εξής, θα είμαι ένα μέρος hardware κι ένα μέρος σάρκα. Ένα μέρος ψηφιακός κι ένα μέρος αναλογικός. Και δεν πρόκειται να σταματήσω εδώ. Έχω στο πρόγραμμα κι άλλες αναβαθμίσεις, ακόμη περισσότερες και από την ίδια τη Microsoft. Η δική μου περίπτωση δεν πρόκειται για μια νέα έκδοση του εαυτού μου, αλλά για μια πλήρη μεταμόρφωση».
Ασφαλώς, υπάρχει ακόμη πολλής δρόμος μέχρι η ανθρωπότητα να είναι σε θέση να «ανεβάσει» το ανθρώπινο μυαλό σε έναν ηλεκτρονικό υπολογιστή, αλλά για αρκετό διάστημα, ο Σκοτ Μόργκαν θα είναι το πλησιέστερο σε αυτό που αποκαλούμε σάιμποργκ.Πηγή

Απάντηση