Κομοτηνή: Με «Δύναμη Ψυχής» η πρόληψη είναι η καλύτερη θεραπεία


Η κα Νανά Πατρωνίδου (δεύτερη από αριστερά) με το Σύλλογο Γυναικών Αιγείρου

Από την αρχή θα περίμενε κάποιος ότι το ίδιο το μήνυμα, θα ήταν πιο δυνατό από την όποια συμμετοχή. «Η πρόληψη σώζει!» Αυτό από μόνο του έφτανε.

Η κα Ροδούλα Κοκκινάκη με την κα Νατάσα Βαφειάδη

Κι, όμως, η συμμετοχή στην εκδήλωση που διοργάνωσε το Σύλλογος Καρκινοπαθών και Φίλων «Δύναμη Ψυχής» του έδωσε μεγαλύτερη βαρύτητα. Το κοινοποίησε με τον καλύτερο τρόπο. Εκατοντάδες γυναίκες με δύναμη ψυχής, χαμόγελο και πάθος για τη ζωή και αρκετοί άνδρες  κατάφεραν να κερδίσουν το στοίχημα και να τρομάξουν τον καρκίνο αντί εκείνος να τις τρομάξει.

Η δημοτική αρχή παρούσα

Στο πλευρό των γυναικών δεκάδες σύλλογοι της περιοχής, αλλά και αιρετοί του τόπου, όπως: ο νυν βουλευτής Δ. Χαρίτου, ο πρώην βουλευτής Μουσταφά Μουσταφά, ο δήμαρχος Κομοτηνής, Γιάννης Γκαράνης, ο πρώην δήμαρχος Γιώργος Πετρίδης, η πρόεδρος του ΔΣ, κ. Κ. Στογιαννίδου, οι αντιδήμαρχοι Δ. Πολιτειάδης,Σ. Τσακιρίδης, Γ. Μουρτίδης ,η πρόεδρος της ΔΕΚΕΠΑΚ, κα Ν.Λιβεριάδου, η εκπρόσωπος του κ. Ιλχάν Αχμέτ, ο κος Κοσμάς Παπαχρήστου, ο πρόεδρος του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών, κ. Κ. Δημητρακόπουλος, η επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης στο Δήμο Κομοτηνής, κα Ελένη Λαφτσή, η δημοτική σύμβουλος κα Κ. Κουτσογιάννη Κρόκου, η κα Λένα Χατζή από την εκπαιδευτική κοινότητα και δεκάδες άλλοι που θέλησαν να συμπαρασταθούν στον αγώνα που δίνουν τα μέλη του συλλόγου, στους καρκινοπαθείς και στους συγγενείς τους, που δοκιμάζονται σκληρά, αλλά βγαίνουν νικητές.

Ο κος Κ.Δημητρακόπουλος με τον κ. Μ.Μουσταφά

Η πρόεδρος κα Ροδούλα Κοκκινάκη, άψογη οικοδέσποινα έστειλε το μήνυμα της βραδιάς ότι δηλαδή «πρόληψη είναι η καλύτερη θεραπεία»  (γι αυτό και από εβδομάδα ξεκινούν δωρεάν προληπτικές εξετάσεις)και τα υπόλοιπα μέλη του ΔΣ του Συλλόγου κατάφεραν να ξεσηκώσουν την πόλη και να την κάνουν έστω για λίγο, όσο διήρκεσε η πορεία, να κινηθεί στους ρυθμούς τους.

 

Η ακούραστη κα Βιβή Χατζηγεωργίου παρούσα

Στην κεφαλή της πορείας η Batinada, η μπάντα δρόμου Αφροβραζιλιάνικων Κρουστών του Λυκείου Ελληνίδων Ξάνθης, που ανταποκρίθηκε με χαρά στο κάλεσμα του Συλλόγου και εμφανίστηκε στην Κομοτηνή κερδίζοντας την προσοχή και το θαυμασμό όλων. Επίσης, ξεχωριστή η φωταγώγηση του κτιρίου της ΠΕ Ροδόπης και του Δημαρχείου Κομοτηνής, στο γνωστό ροζ χρώμα της μάχης κατά του καρκίνου και της σωτήριας πρόληψης, μια ακόμη υπενθύμιση των διοργανωτών.

Ο κος Δ. Χαρίτου στο πλευρό του Συλλόγου

Στο τέλος της εκδήλωσης κάθε μια από τις γυναίκες που συμμετείχαν, αλλά κι από αυτές που δεν βρήκαν το χρόνο, τη διάθεση, τη δύναμη θα πρέπει να θυμούνται ότι η πρόληψη είναι η καλύτερη θεραπεία, ακόμη κι όταν πιστεύουν ότι ο καρκίνος δεν θα χτυπήσει την πόρτα τους.

 

Οι ΦΙΛΟΤΕΧΝΕΣ με την πρόεδρο τους, την κα Ιωάννα Αλμπανίδου

Επειδή η γνώση είναι δύναμη, ας μείνουμε όλοι και όλες ζωντανοί αντιμετωπίζοντάς τον!
Φώτο: στιγμιότυπα από τη σημερινή εκδήλωση ρεπορτάζ-κείμενο -φωτογραφίες:Μαρία Νικολάου

Μοιράσου το άρθρο:Πηγή

Απάντηση