Κομοτηνή: 4ο Santa run με 3.000 Άγιους Βασίληδες για την αγορά ενός 4Χ4


4ο Santa Run προ των πυλών. Όσο δύσκολη κι αν είναι η καθημερινότητα μας, εκείνη τη νύχτα, τη νύχτα του Santa Run, η πόλη θα φοράει κόκκινα και οι κάτοικοί της θα βγουν στους δρόμους στέλνοντας μήνυμα της αλληλεγγύης.

«Μετράμε αντίστροφα για το απόγευμα της Δευτέρας 9 Δεκεμβρίου ημέρα που η πόλη φοράει τα γιορτινά της. Το 4ο Santa Run θα ξεκινήσει και φέτος από την Αγία Παρασκευή, θα κάνει μια διαδρομή γύρω στα 2,5 -3 khm μέσα στο κέντρο της πόλης, θα ξεχυθούν οι μικροί και μεγάλοι Άγιοι Βασίληδες και θα καταλήξουν στην πλατεία Ειρήνης, όπου η συγκεκριμένη ημέρα είναι συνδεδεμένη με την έναρξη των Χριστουγεννιάτικων Εκδηλώσεων, την φωταγώγηση της πόλης και το άναμμα του Χριστουγεννιάτικου δένδρου. Θα κλείσουμε με μια πολύ ωραία συναυλία ώστε αυτή η ωραία μέρα να πλημμυρίσει από αγάπη και χαρά.» δηλώνει ο κος Μιχάλης Ραγκούσης, πρόεδρος του «Ηρόδικου» και «ψυχή» της φετινής διοργάνωσης.

οι κ.κ. Μιχάλης Ραγκούσης Κώστας Ιμανιμίδης

Όπως εξηγεί, μιλώντας στην ΕΡΤ Κομοτηνής. φέτος η στρατηγική της εκδήλωσης αλλάζει. «Μέχρι και πέρσι ο στόχος ήταν να συγκεντρώνουμε ελαιόλαδα προκειμένου να ενισχύσουμε τις κοινωνικές υπηρεσίες του δήμου ώστε τις Άγιες Ημέρες των Εορτών να δοθούν σε οικογένειες οι οποίες έχουν την οικονομική αδυναμία και δεν μπορούν να ανταποκριθούν στα βασικά. Ο δήμος δεν χρειάζεται μια τέτοιου είδους στήριξη, οπότε θελήσαμε να το πάμε σε άλλο επίπεδο και σκεφτήκαμε ότι ίσως θα ήταν μια καλή προσπάθεια να στηρίξουμε το έργο του Σώματος Σαμαρειτών αγοράζοντας ένα μεταχειρισμένο όχημα 4Χ4 για τις ανάγκες του Σώματος και τη μεταφορά των εθελοντών».

Σύμφωνα με τους υπολογισμούς που έχουν γίνει χρειάζονται 15.000 ευρώ, ποσό που θα εξασφαλιστεί μέσα από την πώληση στολών του Άγιου Βασίλη. «Φέτος δεν θα φοράμε μόνο σκουφάκια αλλά θα είμαστε ντυμένοι Άγιοι Βασίλη δες. Με ένα κόστος το οποίο θα κυμαίνεται για τις στολές των εφήβων και των παιδιών στα πέντε ευρώ και για τους μεγάλους στα δέκα ευρώ. Ουσιαστικά δεν απέχουμε πάρα πολύ από το ποσό που θα δίναμε για την αγορά ενός ελαιολάδου. Ήδη είμαστε πάρα πολύ χαρούμενοι γιατί βλέπουμε ότι οι επιχειρηματίες της πόλης έχουν αρχίσει και αγκαλιάζουν αυτή την προσπάθεια.Είμαστε αισιόδοξοι ότι θα τα καταφέρουμε, ότι θα πιάσουμε το στόχο που θέλουμε και θα έχουμε τη χαρά πέρα από το να επιτύχουμε το μεγάλο μας στόχο να δούμε ένα κόκκινο ποτάμι , σχεδόν 3000 ανθρώπους ντυμένοι Άγιοι Βασίλη δες, να «πλημμυρίζουν» την πόλη μας.»

Σύμφωνα με τον Αρχηγό του Σώματος Εθελοντών, Σαμαρειτών Διασωστών και Ναυαγοσωστών του Περιφερειακού Τμήματος Κομοτηνής του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, του κ. Κώστα Ιμανιμίδη η πρόταση των διοργανωτών αποτέλεσε έκπληξη για τους εθελοντές. «Ήταν μια μεγάλη έκπληξη και πολύ μεγάλη χαρά για μας, όταν ακούσαμε ότι η διοργάνωση θέλει να βοηθήσει τους Σαμαρείτες. Εμείς σαν Σαμαρείτες φροντίζουμε να είμαστε συνέχεια κοντά στη διοργάνωση καλύπτοντας υγειονομικά ό,τι χρειαστεί στο κομμάτι της διαδρομής κι όχι μόνο. Παρόλο αυτά οι ανάγκες και οι υποχρεώσεις υπάρχουν πάντα και είναι πολύ μεγαλύτερες . Πρέπει να είμαστε καλύτεροι από ό,τι τα προηγούμενα χρόνια. Είναι πολύ σημαντικό να αγοραστεί το όχημα για μας. Καθώς για να μετακινηθούμε σε έκτακτες επιχειρήσεις τώρα θα πρέπει να χρησιμοποιήσουμε τα οχήματα των εθελοντών. Θα μας βοηθήσει πάρα πολύ στο επιχειρησιακό έργο, πάρα πολύ στην καθημερινότητα μας να έχουμε ένα κατάλληλο αυτοκίνητο. Οι Σαμαρείτες καλύπτουν σχεδόν το 90% των γεγονότων που συμβαίνουν στο Νομό μας, οπότε με ένα όχημα το έργο τους θα διευκολυνθεί, θα σταματήσουν για λίγο τα έξοδα των εθελοντών και ο Ερυθρός Σταυρός με δικά του έξοδα θα κινεί σωστά και με τη σοβαρότητα που πρέπει όλους αυτούς τους ανθρώπους, που δίνουν από την ώρα τους εθελοντικά για να βοηθήσουν λίγο τον συνάνθρωπό μας» εξηγεί ο κος Ιμανιμίδης ικανοποιημένος από την ιδέα- πρόταση των διοργανωτών.

«Η σωστή εκπαίδευση είναι το βασικό κομμάτι για να ασχοληθεί κάποιος με τις πρώτες βοήθειες και με τη διάσωση, αν δεν έχει σωστή εκπαίδευση πρέπει απλά να απομακρυνθεί. Αυτό σαν Σαμαρείτες εμείς το τηρούμε, δεν βγάζουμε στο δρόμο κάποιον ο οποίος δεν γνωρίζει τι να κάνει. Δεν γίνεται να μετακινούμε εθελοντές με οχήματα των ίδιων των εθελοντών. Είναι επικίνδυνο. Θα πρέπει το όχημα να έχει τις προδιαγραφές, τους κατάλληλους χώρους.» τονίζει ο κος Ιμανιμίδης.

Μια επιχείρηση της πόλης θα προμηθεύσει τις στολές σε πολύ χαμηλές τιμές στηρίζοντας τη διοργάνωση. Οι δε Άγιοι Βασίληδες θα έχουν τη δυνατότητα να προμηθευτούν και τους τους γνωστούς σάκους με τα δώρα των χορηγών. «Από τις 30-11-2019 θα είμαστε σε καθημερινή βάση στην πλατεία με ένα περίπτερο που θα μας δώσει η ΔΕΠΠΑΚ και θα είμαστε εκεί για να αγοράζει ο καθένας τη στολή του. Θα μπορεί ο καθένας να πάρει στολές και να τις πουλά από το κατάστημά του ώστε να είναι πιο εύκολη η προμήθεια, θα υπάρξουν και ομαδικές αγορές» σημειώνει ο κος Ραγκούσης αισιόδοξος ότι οι 3000 κόκκινοι άγιοι θα στείλουν το δικό τους μήνυμα αλληλεγγύης κι αγάπης.
Φώτο: Οι κ.κ. Μιχάλης Ραγκούσης και Κώστας Ιμανιμίδης ρεπορτάζ κείμενο φωτογραφία:Μαρία Νικολάου

Μοιράσου το άρθρο:Πηγή

Απάντηση