Αυτοκριτικής συνέχεια στον ΣΥΡΙΖΑ – Δραγασάκης: Λάθος η τοποθέτηση Βαρουφάκη στο ΥΠΟΙΚ
Ο Γιάννης Δραγασάκης δήλωσε ότι η τοποθέτηση του Γιάνη Βαρουφάκη στο υπουργείο Οικονομικών, τον Ιανουάριο του 2015, ήταν λάθος. Τι απάντηση ο επικεφαλής του ΜέΡΑ25. Τις πρώτες ημέρες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – στις αρχές του 2015 –  αναπόλησε ο Γιάννης Δραγασάκης, προχωρώντας μάλιστα, σε μια μίνι… αυτοκριτική.
Και αυτό, διότι ισχυρίστηκε ότι ήταν λάθος η τοποθέτηση του Γιάνη Βαρουφάκη στο «χαρτοφυλάκιο» του υπουργείου Οικονομικών.
«Έναν άνθρωπο, ο οποίος υποβίβαζε διαρκώς τη πολιτική σε κακοσχεδιασμένες τακτικές και αντί να χτίζει συμμαχίες και γέφυρες, άνοιγε μέτωπα» σχολίασε ο κ. Δραγασάκης, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην ιστοσελίδα «tvxs.gr».
«Άνοιγε μέτωπα με όλους, συχνά αχρείαστα ή σε δευτερεύοντα θέματα, ακόμη και στις πιο κρίσιμες και ευαίσθητες στιγμές χωρίς κανένα σχέδιο ούτε Α, ούτε Β, ούτε Χ» έσπευσε να προσθέσει.
Τι απαντά ο Γιάνης Βαρουφάκης
Άμεση ήταν, βέβαια, η απάντηση του πρώην υπουργού Οικονομικών και νυν επικεφαλής του ΜέΡΑ25, Γιάνη Βαρουφάκη, ο οποίος τόνισε τα εξής:
«Τον ευχαριστώ από την καρδιά μου γιατί επιβεβαιώνει ότι ο κ. Δραγασάκης ήταν ταγμένος από την αρχή να μην κάνουμε ρήξη με την Τρόικα»
«Ο μόνος λόγος που εγώ δέχτηκα τη θέση του υπουργού Οικονομικών ήταν επειδή είχε έρθει η ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ και μου είχαν ζητήσει συμβουλές για το πώς θα πρέπει να αποδεσμευτούμε από τη χρεο-δουλοπαροικία, να μην πάρουμε ένα νέο 3ο μνημόνιο αλλά να πετύχουμε την αναδιάρθρωση του χρέους» τόνισε, μεταξύ άλλων, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Παραπολιτικά 90,1 FM».
Υπενθυμίζεται ότι την προηγούμενη εβδομάδα, αναφερόμενος στα κυβερνητικά πεπραγμένα του ΣΥΡΙΖΑ, σε αυτοκριτική προχώρησε και ο πρώην πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, ο οποίος υποστήριξε ότι δεν «ήμασταν έτοιμοι» να κυβερνήσουμε το 2015.Πηγή

Απάντηση