Πάνδημη υποδοχή της Παναγίας Σουμελά στη Θεσσαλονίκη (ΦΩΤΟ)


Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 14/10 17:47

soumela salonika 47

Θεσσαλονίκη | Χρήστος Καναρόπουλος


Έμπροσθεν του Ιερού Καθεδρικού Ναού της του Θεού Σοφίας, ενός εκ των των σπουδαιότερων μνημείων του βυζαντινού πολιτισμού της χριστιανικής Θεσσαλονίκης, τελέσθηκε πανηγυρικά η υποδοχή της ιστορικής και θαυματουργής Εικόνος, της Παναγίας Σουμελά, ενός σπουδαίου κειμηλίου θρησκευτικής, ιστορικής και μνημειακής σημασίας για τον πανταχού Ελληνισμό.

Η υποδοχή της Ιεράς Εικόνος, πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια των πανηγυρικών εορταστικών και λατρευτικών εκδηλώσων, οι οποίες θα τελεσθούν προς τιμήν του Αγίου Ενδόξου Μεγαλομάρτυρος Δημητρίου του Μυροβλύτου, προστάτου και Πολιούχου της Αγιοτόκου και Αγιοτρόφου γης της Συμβασιλεύουσας, της Θεσσαλονίκης, της νύμφης του Θερμαϊκού.

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός, ότι η προσφυγομάνα Θεσσαλονίκη, υποδέχθηκε την Παναγία του Πόντου, σε μια χρονική στιγμή όπου φέτος έχουν συμπληρωθεί 100 χρόνια από τη Γενοκτονία του Πόντου.

Όλα είναι ζωντανά και όλα φέρνουν μνήμες που δεν θα ξεθωριάσουν ποτέ, όπως ο θησαυρός αυτός που κόμισε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βεροίας κ. Παντελεήμων εκ της Ιεράς Μονής Παναγίας Σουμελά Βερμίου.

Της λαμπρής υποδοχής συμμετείχε πλήθος ιερέων της Ι.Μ.Θ. καθώς και εκατοντάδες πιστών με επικεφαλής τον Υπουργό Μακεδονίας – Θράκης κ. Καράογλου, τον Περιφερειάρχη Κ.Μ. κ. Τζιτζικώστα, τον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης κ. Ζέρβα, Βουλευτές, κ.α.

Μετά το πέρας της υποδοχής, ακολούθησε ιερά λιτανεία προς τον Ιερό Ναό του Πολιούχου Αγίου Δημητρίου, όπου και τοποθετήθηκε προς προσκύνηση η Ιερά Εικόνα.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ:

Εμφανίσεις: 5664

Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]Πηγή

Απάντηση