Ώρες αγωνίας για αγοράκι που έπεσε από ύψος


Ώρες αγωνίας για ένα αγοράκι 4,5 ετών που τραυματίστηκε σοβαρά στο κεφάλι το βράδυ της Τρίτης στα Χανιά όταν, κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες, έπεσε από ύψος, πιθανότατα από τοιχίο.
Το μικρό παιδί μεταφέρθηκε αρχικά στο Νοσοκομείο Χανίων όπου μετά την ιατρική αντιμετώπιση των κρανιεγκεφαλικών κακώσεων που είχε υποστεί και λόγω της σοβαρότητάς τους κρίθηκε αναγκαία η διακομιδή του στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείου Ηρακλείου, το οποίο διαθέτει Μονάδα Εντατικής Θεραπείας Παίδων.
Η διακομιδή έγινε στις 23:30 το βράδυ της Τρίτης με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, συνοδεία αναισθησιολόγου. Το αγοράκι έφτασε στο ΠΑΓΝΗ διασωληνωμένο και σε καταστολή και, όπως δήλωσε στην ΕΡΤ Ηρακλείου ο υποδιοικητής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Γιάννης Φανουργιάκης, οι γιατροί αμέσως προχώρησαν σε νέο απεικονιστικό έλεγχο και στη συνέχεια προχώρησαν στην εισαγωγή του στην ΜΕΘ Παίδων, όπου παραμένει νοσηλευόμενο σε κρίσιμη κατάσταση. Όπως ανέφερε ο ίδιος, η ομάδα των γιατρών που παρακολουθεί στενά το παιδί, προϊόντος του χρόνου και σύμφωνα με τις εργαστηριακές εξετάσεις και την κλινική εικόνα του, θα αποφασίζει την θεραπευτική προσέγγιση που θα ακολουθεί».

Μοιράσου το άρθρο:Πηγή

Απάντηση