ΓΣΕΕ: Συγκροτήθηκε σε σώμα η προσωρινή διοίκηση


Συνεδρίασε την Τρίτη 22/10 η Γενική Συνομοσπονδία Εργατών Ελλάδας (ΓΣΕΕ), με βάση την οριστική απόφαση διορισμού προσωρινής διοίκησης από το Δικαστήριο και συγκροτήθηκε σε σώμα.

Η σύνθεση είναι η ακόλουθη:

Εκτελεστική Επιτροπή
Πρόεδρος: Γιάννης Παναγόπουλος
Α/της Πρόεδρος: Θάνος Βασιλόπουλος
Γ. Γραμματέας: Νικόλαος Κιουτσούκης
Αν/της Γ. Γραμματέας: Αθανάσιος Δανούσης
Γ. Οργανωτικού: Βαγγέλης Μουτάφης
Αν/της Γ. Οργανωτικού: Αντώνης Καρράς
Γ. Οικονομικού: Γιώργος Γεωργακόπουλος
Αν/της Γ. Οικονομικού: Ευθύμιος Θεοχάρης

Μέλη Εκτελεστικής Επιτροπής
Δημητριάδου Σταυρούλα (Λίλα)
Λεβέντης Αθανάσιος
Πέρρος Γεώργιος
Τασιούλας Ιωάννης
Ταβουλάρη Παναγιώτα (Γιώτα)
Παπαγεωργίου Νικόλαος
Φωτόπουλος Νικόλαος

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, «μετά τη σημερινή ανάδειξη των συλλογικών οργάνων της ΓΣΕΕ, η Συνομοσπονδία, εντός έξι μηνών, όπως ορίζει η δικαστική απόφαση, θα προχωρήσει σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες, ώστε να διεξάγει το συνέδριό της, το οποίο δεν κατέστη δυνατό να πραγματοποιηθεί, λόγω της βίαιης διάλυσής του σε Καλαμάτα και Ρόδο».

Το ΠΑΜΕ

Μετά τη συνεδρίαση και τη συγκρότηση σε σώμα, το ΠΑΜΕ έδωσε στη δημοσιότητα την ακόλουθη ανακοίνωση: «Έλαμψε» για άλλη μια φορά το «άστρο» του εργοδοτικού – κυβερνητικού συνδικαλισμού! Στη σημερινή συνεδρίαση της Διοίκησης της ΓΣΕΕ, μετά την τελεσίδικη απόφαση του διορισμού της, επικράτησε η λογική της σιωπής για την «ταμπακιέρα», δηλαδή για όλα τα ζητήματα της αντεργατικής πολιτικής που καίνε τους εργαζόμενους και για τα οποία η διορισμένη ηγεσία όχι μόνο δεν έβγαλε άχνα όλο αυτό το διάστημα, αλλά τα έχει συμφωνήσει με την κυβέρνηση, καθώς και για το ίδιο το 37ο Συνέδριο.

Αυτή η σιωπή επιβλήθηκε με την ομοθυμία και τη συμφωνία όλων των υπόλοιπων παρατάξεων, αφού κανένας από όλους αυτούς δε θέλει να γίνεται συζήτηση, γιατί έτσι αποκαλύπτεται ο επιζήμιος για το εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα ρόλος τους.

Η στάση τους αυτή είναι αντίστοιχη της θέσης που παίρνουν στον κοινωνικό εταιρισμό, στην ενσωμάτωση των συνδικάτων με τα εργοδοτικά – κυβερνητικά σχέδια και συμφέροντα, στις νόθες διαδικασίες και στη διείσδυση των εργοδοτών στα συνδικάτα των εργαζόμενων.

Η συνεδρίαση αυτή, προς χάρη των τύπων και της «δημοκρατίας» του εργοδοτικού – κυβερνητικού συνδικαλισμού, εξαντλήθηκε με την εκλογή της Εκτελεστικής Επιτροπής και του Προεδρείου, στο οποίο, ως συνήθως, μοιράστηκαν οι προϋπάρχοντες ρόλοι της ηγετικής ομάδας Παναγόπουλου – Καραγεωργόπουλου – Κιουτσούκη – Βασιλόπουλου, που οι εργαζόμενοι ονόμασαν «συνδικαλιστική μαφία».

Και σε ανώτερα!

Η παράταξη της ΔΑΣ, η μόνη που επιδίωξε να γίνει συζήτηση, κατέθεσε την τοποθέτησή της στα πρακτικά και αποχώρησε από αυτή τη «στημένη» διαδικασία «διανομής» των ρόλων της ηγετικής ομάδας στο θέατρο του εργοδοτικού – κυβερνητικού συνδικαλισμού».

Μοιράσου το άρθρο:Πηγή

Απάντηση