Συναντήσεις του πρωθυπουργού με παραγωγικούς φορείς στη Θεσσαλονίκη (video)


Επιχειρηματικότητα, καινοτομία και υποδομές είναι στο επίκεντρο των συναντήσεων του πρωθυπουργού με τους παραγωγικούς φορείς που ξεκινούν αυτή την ώρα στη Θεσσαλονίκη.

Πραγματοποιείται ήδη σύσκεψη του πρωθυπουργού με εκπροσώπους παραγωγικών φορέων για την προώθηση όλων των έργων υποδομής και των ζητημάτων που απασχολούν την Β. Ελλάδα.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, στο επίκεντρο αναμένεται να βρεθεί το θέμα του ΟΑΣΘ. Όπως αναφέρουν, από τον Οργανισμό παρελήφθησαν 215 λεωφορεία σε μια πόλη που χρειάζονται 500, ενώ το σύστημα συντήρησης ήταν σε κατάρρευση, ενώ τα έσοδα ήταν μειωμένα κατά 50% από το 2014. Μέσα σε δύο μήνες ανατάχθηκαν 100 λεωφορεία

Μετά τη συμφωνία ΚΤΕΛ και ΟΑΣΘ πρόκειται από την 01-01-2020 να προστεθούν 120 λεωφορεία. Συνολικά θα είναι διαθέσιμα 440 λεωφορεία. Όπως επισημαίνουν οι κυβερνητικές πηγές, πρόκειται για επιτυχημένη σύμπραξη ιδιωτικού και δημόσιου τομέα για την εξυπηρέτηση των πολιτών, ενώ παράλληλα μειώνεται σημαντικά το κόστος.

Στο επίκεντρο και θέματα επιχειρηματικότητας και καινοτομίας. Αναμένεται να συζητηθούν το θέμα ανάπλασης των χώρων της ΔΕΘ, η ανάπλαση του λιμανιού καθώς και η δημιουργία του ΚέντρουΚκαινοτομίας. Επίσης θα τεθούν και τα χρονοδιαγράμματα για την υλοποίηση όλων αυτών των στόχων.

Τον πρωθυπουργό υποδέχθηκε ο υφυπουργός Μακεδονίας- Θράκης Θ. Καράογλου.

Στις 18:30, ο κ. Μητσοτάκης θα επισκεφθεί την Mπιενάλε Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης.

Στις 20:00, ο Πρωθυπουργός θα πραγματοποιήσει ομιλία στο επίσημο δείπνο της φετινής διοργάνωσης του «Συμποσίου της Θεσσαλονίκης» με τίτλο «Governing at a time of ungovernability».

Πηγή: ΕΡΤ, Ρεπορτάζ: Μαρίνα Παπαδάκη

Μοιράσου το άρθρο:Πηγή

Απάντηση