Ολοκληρώθηκαν τα συλλαλητήρια στην Αθήνα κατά του αναπτυξιακού νομοσχεδίου
ΕΛΛΑΔΑ22:29 24.10.2019(ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ 22:32 24.10.2019) Λήψη σύντομου urlΕργατικά σωματεία, φορείς και οργανώσεις διοργάνωσαν συλλαλητήρια στο κέντρο της Αθήνας την Πέμπτη, αντιδρώντας σε διατάξεις του πολυνομοσχεδίου που ψηφίζεται στη Βουλή.Ολοκληρώθηκαν το βράδυ της Πέμπτης τα συλλαλητήρια τα οποία διοργανώθηκαν στο κέντρο της Αθήνας ενάντια στο αναπτυξιακό νομοσχέδιο.
Η ΑΔΕΔΥ, το ΕΚΑ, εργατικά σωματεία, φορείς και οργανώσεις της αριστεράς συγκεντρώθηκαν στο Σύνταγμα, κάνοντας λόγο για αντεργατικές διατάξεις.
Σε δήλωσή του, ο γενικός γραμματέας της ΑΔΕΔΥ, Σταύρος Κουτσιουμπέλης, ζήτησε να ληφθούν μέτρα υπέρ των εργασιακών δικαιωμάτων και μιας «πράσινης» ανάπτυξης.
Όπως ανέφερε, το σχέδιο νόμου που ψηφίζεται είναι συνέχεια των μνημονίων.
Ξεχωριστό συλλαλητήριο στο Σύνταγμα πραγματοποίησε και το ΠΑΜΕ.
Πλέον, έχει αποκατασταθεί η κυκλοφορία στους δρόμους γύρω από το κέντρο της Αθήνας.
Ένταση το μεσημέρι έξω από τη Βουλή
Το μεσημέρι, επικράτησε ένταση όταν οι εργαζόμενοι στην τοπική αυτοδιοίκηση έφτασαν έξω από τη Βουλή και επιχείρησαν να σπάσουν τον αστυνομικό κλοιό.
Επεισόδια σημειώθηκαν και κατά τη διάρκεια φοιτητικής πορείας στο κέντρο της Αθήνας.
Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, τραυματίστηκε ένας αξιωματικός της αστυνομίας που διακομίστηκε στο 401 Γ.Σ.Ν. Αθηνών ενώ προκλήθηκαν και φθορές σε υπηρεσιακό όχημα.
Επίσης τραυματίστηκε και ένας διαδηλωτής, ο οποίος διακομίστηκε στο ΚΑΤ όπου διαπιστώθηκε ότι φέρει θλαστικό τραύμα στο κεφάλι και διερευνώνται οι συνθήκες τραυματισμού του.
Διαβάστε επίσης:
Αναπτυξιακό νομοσχέδιο: Τα θετικά, τα αρνητικά και οι πιο σημαντικές αλλαγές στα εργασιακάΠηγή

Απάντηση