Τρίπολη: Πήρε εκκίνηση ο “δρόμος αθανάτων”


Τέσσερις (4) σπουδαίες ιστορικές προσωπικότητες, τιμούν σήμερα και αύριο, στην Πελοπόννησο, δρομείς μεγάλων αποστάσεων.

Σε εξέλιξη είναι ο γνωστός «δρόμος των Αθανάτων», στην απόσταση Τρίπολη-Μυστράς-Σπάρτη-Καλαμάτα, για να τιμηθούν οι Θεόδωρος Κολοκοτρώνης, Κωνσταντίνος Παλαιολόγος, Λεωνίδας και Παπαφλέσσας.

Τον αγώνα των 140 χλμ, οργανώνει ο διεθνής σύνδεσμος αγώνων υπεραπόστασης «οι αθάνατοι», σε συνεργασία με την Περιφέρεια Πελοποννήσου και τους δήμους Τρίπολης, Σπάρτης και Καλαμάτας.

Την δράση, στηρίζει ο Σπαρτιατικός, ο σύλλογος δρομέων υγείας Μεσσηνίας και οι Σπαρτιάτες δρομείς.

Ο αγώνας, αποτελεί μία σύνδεση των τεσσάρων (4) αγαλμάτων των ηρώων της ελληνικής ιστορίας, απ’ τα οποία αγάλματα, θα περάσουν οι εκατό (100 +) και πλέον αθλητές και αθλήτριες (ανάμεσά τους και γύρω στους είκοσι (20) ξένους).

Η διαδρομή, κινείται σχεδόν πάνω στον Ταύγετο.

Η εκκίνηση δόθηκε σήμερα το μεσημέρι, στην πλατεία ΄Αρεως της Τρίπολης και μπροστά απ’ το άγαλμα του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη.

Ο τερματισμός θα γίνει στο μνημείο της Νίκης, στην Καλαμάτα, αύριο Κυριακή.

Υπήρξαν χαιρετισμοί, ενώ στην έναρξη του αγώνα, βρέθηκαν και εκπρόσωποι της Αυτοδιοίκησης (ο αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας, Χρήστος Λαμπρόπουλος και οι αντιδήμαρχοι Τρίπολης, Ελένη Καρούτζου, Δημήτρης Μακαρούνης).

Η ΕΡΤ Τρίπολης δεν μπορούσε να λείψει απ’ το σπουδαίο αυτό αθλητικό-ιστορικό γεγονός και σας παρουσιάζει το σχετικό φωτογραφικό υλικό.

φωτό: Στ. Ζορμπαλάς

Μοιράσου το άρθρο:Πηγή

Απάντηση