Ηράκλειο: Εξαρθρώθηκε εγκληματική σπείρα – Εμπλέκονται στη διάπραξη σωρείας κλοπών


Από το Αστυνομικό Τμήμα Μίνωα Πεδιάδος, εξαρθρώθηκε εγκληματική ομάδα αποτελούμενη από 16 αλλοδαπούς (14 άνδρες και 2 γυναίκες ) ηλικίας από 19 έως 48 ετών και δύο ημεδαπούς ηλικίας 33 και 67 ετών. Τα μέλη της ομάδας ενέχονται στη διάπραξη σωρείας κλοπών – διαρρήξεων, κυρίως από σπίτια, σε διάφορες περιοχές του Δήμου.

Παράλληλα, ταυτοποιήθηκαν τα πλήρη στοιχεία 18 μελών της εγκληματικής ομάδας, ηλικίας από 19 έως 67 ετών, ενώ συνελήφθησαν οι έξι αλλοδαποί ηλικίας από 20 έως 46 ετών.

Στο πλαίσιο της έρευνας προέκυψε ότι κατά το χρονικό διάστημα από αρχές του έτους 2012 έως και 17.02.2019, ενέχονται στη διάπραξη συνολικά 77 κλοπών – διαρρήξεων και σε 5 απόπειρες κλοπών, σε σπίτια, σε αποθήκες, ναούς, αλλά και σε εγκαταστάσεις φωτοβολταϊκών, στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Μινώα Πεδιάδος.

Η λεία που αποκόμισαν από την παράνομη και εξακολουθητική δράση τους, περιλαμβάνει κυρίως χρήματα, κοσμήματα και ηλεκτρονικές συσκευές, η συνολική αξία των οποίων υπερβαίνει τις 218.000 ευρώ.

Κατά την διάρκεια αστυνομικής επιχείρησης πραγματοποιήθηκαν έρευνες στα σπίτια των συλληφθέντων όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά:

• 12 ηλεκτρονικές συσκευές (ηλεκτρονικοί υπολογιστές, οθόνες κ.α),
• 7 κινητά τηλέφωνα,
• Εκκλησιαστικά είδη,
• 15 μαχαίρια και
• 7 πινακίδες κυκλοφορίας οχήματος,
• Πλήθος διαρρηκτικών εργαλείων

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, διάπραξη κλοπών, ενώ η έρευνα συνεχίζεται προκειμένου να διαπιστωθεί η τυχόν εμπλοκή των μελών και σε άλλες παρόμοιες υποθέσεις.
Το προανακριτικό έργο διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Μινώα Πεδιάδος, ενώ οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ηρακλείου.

Μοιράσου το άρθρο:Πηγή

Απάντηση