Στον ανακριτή Λαμίας οι συλληφθέντες για την Λάρκο


Ενώπιον του Ανακριτή στα δικαστήρια της Λαμίας απολογούνται οι συλληφθέντες για το τραγικό εργατικό δυστύχημα που σημείωθηκε χθες στο εργοστάσιο, όταν μετά από έκρηξη σε δεξαμενή έχασε τη ζωή του 54χρονος εργάτης πατέρας 3 παιδιών.

Και οι έξι συλληφθέντες είναι εργαζόμενοι στη ΛΑΡΚΟ και αντιμετωπίζουν κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος.
Την απόφαση του υπηρεσιακού εισαγγελέα του Πρωτοδικείου Λαμίας να απαγγείλει κατηγορίες στους ίδιους τους εργαζόμενους στηλιτεύει το Συνδικάτο Μετάλλου Φθιώτιδας.

«Δεν μπορούμε να καταλάβουμε πού βασίζεται εφόσον δεν έχει ακόμη την έκθεση των αρμοδίων στα χέρια του. Έμμεσα βγάζει λάδι αυτούς που με πολιτική απόφαση έχουν στραγγαλίσει τη ΛΑΡΚΟ οικονομικά. Και αυτό έχει ως αποτέλεσμα η ΛΑΡΚΟ να έχει μετατραπεί σε ένα κρεματόριο» αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

Έξω από τα δικαστήρια στη Λαμία έχουν συγκεντρωθεί συνάδελφοι των συλληφθέντων προκειμένου να τους συμπαρασταθούν, ενώ όταν γίνει η δίκη θα διοργανωθεί διαμαρτυρία συμπαράστασης από τα συνδικάτα, τα σωματεία και συλλογικότητες της Φθιώτιδας.

Οι εργαζόμενοι αντιδρώντας στο νέο εργατικό δυστύχημα (το καλοκαίρι ακόμη ένας εργάτης είχε χάσει τη ζωή του στο ίδιο εργοστάσιο) απεργούν μέχρι το πρωί της Παρασκευής.

Σύμφωνα με τους εργαζόμενους υπάρχουν σοβαρότατα θέματα ασφάλειας, με συνδικάτα να εγκαλούν τις διοικήσεις και να κάνουν λόγο για συνειδητή απαξίωση της βιομηχανικής μονάδας.

Σήμερα στις 17.00 θα γίνει η κηδεία του Γιώργου Ψαρρά που σκοτώθηκε ακαριαία όταν στην αίθουσα της χαλυβουργίας ανατινάχθηκε μεγάλη δεξαμενή νερού στην οποία το σιδηρονικέλιο παίρνει την τελική του μορφή.

Μοιράσου το άρθρο:Πηγή

Απάντηση