Χονγκ Κονγκ: Υπέκυψε φοιτητής που είχε τραυματιστεί στα επεισόδια του Σαββατοκύριακου


Ένας φοιτητής πανεπιστημίου του Χονγκ Κονγκ που είχε τραυματιστεί σοβαρά στη διάρκεια επεισοδίων το Σαββατοκύριακο κατέληξε νωρίς το πρωί της Παρασκευής, εν μέσω των συνεχιζόμενων κινητοποιήσεων στο χρηματοοικονομικό κέντρο της Ασίας, εξέλιξη που ενδέχεται να κλιμακώσει περαιτέρω την ένταση.

Οι υγειονομικές αρχές επιβεβαίωσαν ότι ο 22χρονος υπέκυψε στα τραύματα που υπέστη σήμερα το πρωί. Ο σπουδαστής πληροφορικής είναι ο πρώτος φοιτητής που χάνει τη ζωή του στις ταραχές στην άλλοτε βρετανική αποικία.

Οι νέοι βρίσκονται στην πρώτη γραμμή μεταξύ των δεκάδων χιλιάδων ανθρώπων που βγαίνουν στους δρόμους από τον Ιούνιο για να πιέσουν να υπάρξει εκδημοκρατισμός και να αποκρουστεί αυτή που εκλαμβάνουν ως ανάμιξη του Πεκίνου στα εσωτερικά ζητήματα της περιοχής, η οποία έχει ευρεία αυτονομία.

Οι συνθήκες του τραυματισμού του νεαρού δεν είναι σαφείς. Σύμφωνα με την αστυνομία, έπεσε από έναν όροφο σε άλλον σε χώρο στάθμευσης αυτοκινήτων στη διάρκεια επιχείρησης για την απώθηση διαδηλωτών σε συνοικία ανατολικά της χερσονήσου Καουλούν.

Μετά τον θάνατο του νεαρού απευθύνονται καλέσματα σε νέες διαδηλώσεις, εν μέσω κλίματος αγανάκτησης έναντι της αστυνομίας, που κατηγορείται για χρήση υπέρμετρης βίας στη διάρκεια της σοβαρότερης κρίσης στο Χονγκ Κονγκ τις τελευταίες δεκαετίες.

Οι κινητοποιήσεις, που άρχισαν σε ένδειξη διαμαρτυρίας για ένα σχέδιο νόμου που προέβλεπε την έκδοση υπόπτων στην Κίνα – το οποίο μπήκε στο συρτάρι σύντομα – γενικεύθηκαν σε βαθμό που πλέον χαρακτηρίζονται η πιο σοβαρή πρόκληση που έχει αντιμετωπίσει ποτέ ο Κινέζος πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ αφότου ανέλαβε την εξουσία το 2012.

Πηγές: ΑΜΠΕ, Reuters

Πηγή

Απάντηση